avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzarea unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzarea unui SRL

Buna ziua.In conditiile in care se vinde un SRL, ce trebuie avut in vedere?Acesta are si datorii atat la buget cat si la furnizori.Nu se va vinde catre cumparatorii de firme.fiind datorii, cum va raspunde Administratorul pentru ele in viitor, dupa vanzare?trebuie urmarit a se stipula ceva la vanzare?Cel care o cumpara este un fost asociat, retras din firma cu 2 ani in urma, iar in prezent vrea sa o cumpere mai mult pentru brand.Actualul administrator nu vrea sa se trezeasca dupa vanzare cu solicitari de recuperare sume.Firma nu are imprumuturi bancare. doar datoriile de mai sus.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 11:11, 29 Ianuarie 2012
Avand in vedere existenta datoriilor, in cazul in care societatea va fi declarata insolvabila, in temeiul art. 27 C.pr.fiscala, vor raspunde si asociatii / administratorii. Raspunderea va fi in solidar cu societatea. Pentru obligatiile nascute inainte de cesionarea partilor sociale vor raspunde asociatii / administratorii care le-au creat, pentru cele nascute dupa cesionare vor raspunde cei in exercitiu. Deci fiecare va raspunde pentru obligatiile nascute si neindeplinite in timpul cat a avut calitatea de organ de conducere.
administratorul sau asociatul raspunde pentru datorii.
incercati sa o vindeti fara datorii, sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare societate comerciala stefaniaerica stefaniaerica As vrea sa stiu in ce conditii se poate vinde o societate comerciala cu datorii la stat si daca dupa vanzare asociatii si administratorul mai au vre-o ... (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara conform cod procedura fiscala art 27 - niste intrebari colonelu colonelu Articolul 27 este asta : Art. 27 Răspunderea solidară a) asociaţii din asocierile fără personalitate juridică, inclusiv membrii ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator tasa2014 tasa2014 Bună ziua. Am fost administrator si asociat la un srl. Am predat mandatul de administrator si cesionat ca asociat. Dupa 2 ani am primit de la anaf decizie ... (vezi toată discuția)