avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere cadastru

Doresc sa stiu care este situatia vecinilor mei din punct de vedere al proprietatii.Daca sunt proprietari intrucat am divergente cu ei.
Pentru a vedea care sunt vecinii si daca au intervenit modificari in ceea ce priveste vecinatatile mele trebuie sa fac cerere la oficiul de cadastru?

Se plateste ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:16, 29 Ianuarie 2012
Pentru a vedea care este situatia juridica a locuintelor vecinilor, va trebuie un extras de carte funciara de la OCPI ale acestora.
In conformitate cu prevederile Legii Cadastrului si Publicitatii Imobiliare nr. 7/1996, republicata, “orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara, cu exceptia evidentelor ce privesc securitatea nationala”.
La cerere, se vor elibera extrase, certificate sau copii certificate conform cu originalul de pe cartile funciare, planuri sau inscrisuri tuturor celor interesati, fara a fi necesar un accept al proprietarului.
Dar, pentru asta va trebui sa cunoasteti numarul cadastral al acestor locuinte.
Vedeti mai jos pasii ce trebuie urmati si costurile.(orice informatie se plateste, cam 120 lei de vecin).
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf de informare sau extras cf in extenso ContSters347943 ContSters347943 Ma intereseaza sa aflu toti posesorii unui teren, incepand cu cel mai vechi, ce am nevoie pentru asta? este suficient sa fac o cerere pentru un extra cf de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unei parcele vecine ? edu0939 edu0939 Din cauza unei erori a reprezentantului primariei care a marcat parcela s-a intrat cu constructia pe o parcela vecina. Am inteles ca avem nevoie de intelegere ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)