avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BIGAMIA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BIGAMIA

Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca bigamia este considerata infractiune continua.multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:27, 30 Ianuarie 2012
Este infractiune
Da, stiu ca este o infractiune,dar ma intereseaza cum este considerata in codul penal(sau in noul cod penal).este o infractiune continua, sau se considera o infractiune consumata in momentul incheierii noii casatorii.acest fapt mi-ar fi de mult ajutor deoarece in acest moment poate fi deja prescrita.dupa cit timp prescrie bigamia?multumesc.
Art. 303, Cod Penal

Bigamia

Încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Persoana necăsătorită care se căsătoreşte cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Faptele prevăzute în prezentul articol nu se sancţionează dacă prima sau cea de-a doua căsătorie este declarată nulă pentru alt motiv decât bigamia.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
mgomez, utilizator
Daca dvs. sunteti casatorita cu cineva care a incheiat o casatorie noua, este bigamie din partea lui, chiar dupa ce a ramas cu casatoria aia pentru mai mult timp.
Savarsesc infractiunea de bigamie atat cel care cunoaste faptul ca persoana cu care se va casatori este deja implicata intr-o relatie maritala, cat si persoana care deja este casatorita.

Este angajata , asadar, raspunderea penala a amandurora , conform legii penale romane.

Alte discuții în legătură

Prima sentinta de divort e necesara in acest caz? Tony62 Tony62 Domnilor și doamnelor azi 23.02 2011 mi s-a întîmplat ceva care nu știu unde se poate categorisi și de aceea vă rog pe dvs. să ma ... (vezi toată discuția)
Sfaturi juridice pentru un subiect mai delicat, bigamie.... Sufletdecaine Sufletdecaine Cum se actioneaza juridic atunci cand se dovedeste starea de bigamie. CAre sunt consecintele acestei fapte ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)