avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat romanesc la un copil nascut in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat romanesc la un copil nascut in strainatate

ce acte sunt necesare in romania sa se scoata certificat de nastere la un minor nascut in strainatate?e nevoie de ambii parinti?mama copilului si copilul sunt plecati in romania si tatal a ramas in strainatate poate face actele mama?tinand cont ca are certificat international si cu stampila de la haga si fotocopiile dupa actele tatalui?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:36, 3 Februarie 2012
Se face transcrierea certificatului de nastere.
ce acte au nevoie?trebuie tradus certificatul care al are?
In principiu, sunt necesare urmatoarele: certificatul de nastere apostilat, traducere in limba romana legalizata, actele de identitate (pasaport/C.I.) si de stare civila ale parintilor (certificate de nastere, certificat de casatorie romanesc - daca parintii sunt casatoriti), declaratie privind domiciliul minorului (in cazul in care parintii au domicilii diferite).
Actele parintelui care nu e prezent se prezinta in copie.
Certificatul emis de autoritatile straine trebuie sa fie corect intocmit, sa nu contina erori, datele parintilor sa corespunda exact cu datele din actele romanesti.
Daca mama se afla in Romania, ar fi indicat sa contacteze serviciul de stare civila din raza de domiciliu.
In strainatate adica in ce stat pentru ca sunt state a caror acte se supralegalizeaza, altele se apostileaza iar pentru altele nu trebuie decat o traducele si atat. Mama trebuie sa aiba cartea de identitate valabila, iar actele se depun la primaria locului de domiciliu.
Justitiarul71 a scris:
In strainatate adica in ce stat pentru ca sunt state a caror acte se supralegalizeaza, altele se apostileaza iar pentru altele nu trebuie decat o traducele si atat.

A precizat ca are certificat "cu stampila de la haga" - adica apostilat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
yvk, utilizator

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de nastere eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 În cazul copiilor a căror naştere s-a produs în străinătate şi care au fost înregistraţi la autorităţile străine competente, părinţii ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat Yly2020 Yly2020 Tatal refuza sa imi transcrie certificatu de nastere la copil... Noi fiind necasatoriti si despartiti de la varsta de doua luni a copilului... Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez un divort international in romania george7494 george7494 am fost casatorit in strainatate (japonia) si dupa o perioada am divortat pe cale amiabila precizez ca am certificat de divort romanesc,cum fac sa-mi ... (vezi toată discuția)