avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum inregistrez un divort international in romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum inregistrez un divort international in romania

am fost casatorit in strainatate (japonia) si dupa o perioada am divortat pe cale amiabila
precizez ca am certificat de divort romanesc,cum fac sa-mi inregistrez divortul si in romania si sa-mi procur si o adeverinta de celibat
am toate actele traduse si legalizate eliberate de ambasada romaniei la Tokyo.
HOTÃRÂRE Nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă

ART. 78
Căsătoriile încheiate în străinătate şi desfăcute prin divorţ se înscriu numai prin menţiune, pe marginea actului de naştere; cererea, însoţită de certificatul sau extrasul de căsătorie, în original, fotocopie şi traducere legalizată, precum şi sentinţa de divorţ, în original, fotocopie şi traducere legalizată, autentificate conform prevederilor art. 72 alin. (6), se adresează primarului unităţii administrativ-teritoriale care are în păstrare actul de naştere şi se înaintează, spre aprobare, D.E.P.A.B.D.
ART. 79
Este interzisă înscrierea menţiunilor primite din străinătate fără aprobarea D.E.P.A.B.D.
ART.72
..................................................................................
(6) Documentele administrative emise de autorităţile străine, prezentate pentru înregistrarea în registrele de stare civilă române, precum şi traducerile acestora, care sunt făcute la un notar public din străinătate, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) documentele eliberate de instituţii ale statelor semnatare ale Convenţiei de la Haga din 5 octombrie 1961 se apostilează;
b) documentele eliberate de statele cu care România a încheiat tratate/convenţii/acorduri de asistenţă judiciară sunt scutite de supralegalizare, apostilare sau orice altă formalitate;
c) documentele care nu se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b) se supralegalizează, în conformitate cu prevederile art. 162 din Legea nr. 105/1992, cu completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotul mamei mele m-a adoptat printr-o sentinta definitiva ... Adoptie2023 Adoptie2023 Buna ziua, sotul mamei mele m-a adoptat printr-o sentinta definitiva a statului italian. Veoiam sa va intreb care sunt pasii de urmat pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea certificatului de casatoriei in romania alinaandreeatod@yahoo.it alinaandreeatod@yahoo.it Buna seara as dori sa stiu ce documente îmi trebuie ca sa inregistrez un certificat de casatorie in Romania. M-am căsătorit cu un cetățean italian, si as ... (vezi toată discuția)
Adeverință de celibat Alexandra Dumitru Alexandra Dumitru Adeverința de celibat necesita acea apostila de la Haga?? As vrea sa ma căsătoresc în Germania. (vezi toată discuția)