avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gradatii bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gradatii bibliotecar

Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 31 Octombrie 2008
Salut!
Depinde de judetul in care va aflati.Intrati pe google cu "bibliotecar debutant " si cred ca va puteti lamuri.
Gradatile ptr posturile de bibliotecar sunt stabilite prin ordonanta guvernului care stabileste salariile pentru personalul bugetar. Nu sunt defalcate pe judete aceste gradatii. Debutantii sunt persoane care au absolvit studii superioare si debuteaza in profesia in care au studiat. Perioada de debut constituie in sine o perioada de proba pentru absolventi.

E vorba de ORDONANŢa Nr. 10 din 30 ianuarie 2008
privind nivelul salariilor de bază şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupă funcţii de demnitate publică, precum şi unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 79 din 1 februarie 2008

ANEXA 4/2b (la 01.04.2008 şi la 01.10.2008)
CULTURÃ
UNITÃŢI DE CULTURÃ
III. Salarii de bază pentru funcţiile de specialitate din muzee şi biblioteci

Funcţii de execuţie

lei
________________________________________________________________________________
Nr. Funcţia Nivelul Salariul Salariul
crt. studiilor de bază de bază
__________________________
aprilie octombrie
__________________________
minim maxim minim maxim
________________________________________________________________________________
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Muzeograf, restaurator, conservator,
bibliograf, bibliotecar, arheolog,
arhitect; S
gradul IA 564 1.328 596 1.402
gradul I 554 914 585 965
gradul II 544 831 574 877
debutant 540 - 563 -
ART. 7
(1) Promovarea personalului contractual în anul 2008, în condiţiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmează să fie promovată persoana, cu excepţia persoanelor încadrate pe posturi unice, prevăzute în statul de funcţii, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
(2) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, a persoanelor încadrate pe posturi unice prevăzute la alin. (1), precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care să cuprindă activitatea respectivă se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.

Pe de alta parte, gasiti in Codul muncii urmatorul text referitor la debutanti:
ART. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) În cazul muncitorilor necalificaţi, perioada de probă are caracter excepţional şi nu poate depăşi 5 zile lucrătoare.
(4) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ se încadrează, la debutul lor în profesie, pe baza unei perioade de probă de cel mult 6 luni.
(4^1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.


Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
ellabunea, utilizator
Grade profesionale pentru bibliotecari
- bibliotecar IA
- bibliotecar I
- bibliotecar II
- bibliotecar debutant
La fel am considerat si eu , dar juristii prefecturii considera ca debutantul nu este un grad profesional !
Daca nu considera debutantul grad profesional, atunci cum il considera?

..... promovarea personalului contractual are loc din gradul debutant in gradul asistent, dupa cel mult 6 luni, atat pentru cei incadrati pe functii ce necesita studii superioare, cat si medii..... :)

Alte discuții în legătură

Trecerea de la studii medii la studii superioare gherasim_mimi gherasim_mimi Sunt bibliotecar cu studii medii IA, cu o vechime de 22 ani în această meserie. Anul acesta am terminat Facultatea . Aș vrea să știu dacă ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)