avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gradatii bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gradatii bibliotecar

Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 31 Octombrie 2008
Ba mai mult, pentru acordarea sporului neuropsihic prevazut in Legea bibliotecilor nr 334 / 2002 modificata si republicata, care in art. 51, alin. (5) stipuleaza ca " personalul din biblioteci beneficiaza, pentru solicitare neuropsihica, de un spor de 5% din salariul de baza, care face parte din acesta, pentru fiecare treapta, gradatie profesionala detinuta", solicita un referat prin care sa se arate care sunt conditiile din biblioteca in baza carora poate fi acordat acest spor !!!. Consider ca la elaborarea Legii 334/2002 s-au avut un vedere factorii generatori de solicitare neuropsihica si s-au aotinut avizele necesare elaborarii legii. cred ca nu este nevoie sa aratam din nou acesti factori. Daca este lege, trebuie aplicata. Deci, in interpretarea mea, un bibliotecar aflat la ultima treapata/gradatie ar trebui sa primeasca pentru acest spor, 20% din salariu, care, totodata face parte din salariu
da, este corecta interpretarea dvs in privinta aplicarii legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la studii medii la studii superioare gherasim_mimi gherasim_mimi Sunt bibliotecar cu studii medii IA, cu o vechime de 22 ani în această meserie. Anul acesta am terminat Facultatea . Aș vrea să știu dacă ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)