in anul 2002 am lucrat ca agent de paza la o firma din bucuresti unde am facut scolarizarea si am obtinut 'Certificat de absolvire a cursului de calificare' eliberat de A.M.O.F.M., in acest an am dorit sa ma angajez si mi s-a spus ca nu mai este valabil, am facut cursul degeaba si am dat niste bani aiurea?
Nu are cum sa nu mai fie valabil .... acel curs de calificare , in baza caruia ati obtinut o calificare, este valabil ... probabil ca nu mai este valabila atestarea pentru executarea activităţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi de gardă de corp are se face de catre Politie.
Legea nr.333/2003 modificata prin Legea nr.40/2010 prevede :
Art. 39
Persoana care urmează să îndeplinească atribuţii de pază sau protecţie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie cetăţean român sau cetăţean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani;
b) să fie apt medical pentru exercitarea funcţiei;
c) să nu aibă antecedente penale pentru infracţiuni
săvârşite cu intenţie;
d) să fie atestat profesional, potrivit prevederilor prezentei legi.
Art. 40
(1) Angajarea personalului cu atributii de paza sau garda de corp se face pe baza atestatului eliberat in conditiile prevazute la art. 41 si a certificatului de cazier judiciar.
...
Art. 41
(1) Atestarea personalului pentru executarea activitatilor de paza a obiectivelor, bunurilor, valorilor si de garda de corp se face de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, de inspectoratul de politie judetean in raza caruia persoana isi are domiciliul sau resedinta, dupa absolvirea cursurilor de calificare profesionala de baza si promovarea examenului, pe baza documentelor care atesta indeplinirea conditiilor prevazute la art. 39 lit. a) si c).
(2) ATestatul eliberat potrivit alin. (1) acorda dreptul persoanei detinatoare de a practica ocupatia de baza in domeniul reglementat de prezenta lege .
(3) Ocupatiile care fac obiectul activitatilor de paza, tipul de formare profesionala necesar pentru practicarea acestor ocupatii si modelul atestatului se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(4) Pentru cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European, atestatul se poate elibera pe baza documentelor doveditoare, eliberate de autoritatile competente din statul de origine sau de provenienta, persoanelor care cunosc limba romana, scris si vorbit.
(5) Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobandit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.