avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare PFA

in cazul in care urmeaza sa fac inregistrarea de PFA la registrul comertului, eu fiind persoana in cauza, trebuie sa-mi fac imputernicire pentru depunerea dosarului? daca este cineva care a facut o inregistrare de PFA de curand mi-ar fi de folos cateva sfaturi. (chiar si modul de completare al formularelor)
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 19:31, 31 Ianuarie 2012
nu va trebuie imputernicire. model pt completarea actelor gasiti la sediul ORC
Pasul I: rezervarea de numire.

Pasul II: inregistrarea PFA-ului la Oficiul Registrului Comertului.

Acte necesare:
- dovada rezervarii de numire,
- contract de comodat/inchiriere pentru sediul social,
- extras CF, nu mai vechi de 30 de zile,
- acordul vecinilor pentru infiintarea sediului social,
- specimenul de semnatura in forma autentica(la notar) sau dat in fata referentului de la Oficiul Registrului Comertului,
- actul de studii,
- act de identitate in copie,
- imputernicire avocatiala.(asta daca vrei sa platesti un avocat)sa-ti faca toate demersurile,care le puteti face si d-voastra..
Succes..

multumesc. cineva imi spusese sa-mi fac imputernicire si mi s-a parut un pic cam ciudat.
Situatia prezentata de Iulia53 se aplica in cazul PFA - ce desfasoara activitati comerciale, insa pentru profesii liberale, modul de inregistrare a PFA este mult simplificat.
Deci, in ce categorie va incadrati?
care este perioada pe care se poate incheia un contract de comodat? am citit pe un forum ca la registrul comertului i-a fost refuzat un contract de comodat pe perioada nelimitata.

Alte discuții în legătură

Persoana fizica independenta dan_vacarescu dan_vacarescu As dori sa stiu cum functioneaza PFI si mai ales ce acte trebuiesc pentru inregistrare (vezi toată discuția)
Acte pentru infiintarea unei societati Am nevoie de citeva informatii intr-o problema de natura comerciala. Daca doresc sa infiintez o societate comerciala (al carei obiect de activitate sa fie ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa un srl catalin1983 catalin1983 Buna ziua as dori sa stiu cat ma costa un srl si care sunt pasi care trebuie sai urmez ? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)