avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... radierea pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

radierea pfa

abia ce mi-am descis un pfa pt noul loc si nu imi place vreau sa renunt...pot sa inchid pfa abia deschis? daca da cat ar trebui sa platesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters239936 , utilizator 22:13, 31 Ianuarie 2012
Etape:
1. la Administratie:
- platiti impozitale si taxele datorate
- solicitati certificatul de atestare fiscala (veti avea nevoie de timbru fiscal in valoare de 2 lei)

2. La Registrul Comertului
- mergeti cu un dosar plic si actele eliberate de Registrul Comertului (certificatul de inregistrare si certificat constator) - original si copie conforma cu originalul
- completati cerere de rafiere PFA
- platiti taxa de radiere

3. Registrul Comertului va va elibera in cateva zile decizia de inchidere, cu care mergeti la Administratie si la Casa de Sanatate pentru calcularea sumei datorate de la solicitare radiere pana la emiterea deciziei. Administratia va emite decizia de impunere cu suma ce a ramas de datorat, pe care o veti achita. De la momentul achitarii puteti considera ca PFA a fost lichidat.
practic eu nu am nici un venit pe acest pfa si mai am si un alt loc de munca part time cu contrat, in cazul acesta as avea ceva de platit la administratie si la casa de sanatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa cameliapopa cameliapopa Este necesar certificatul de atestare fiscala la ONRC? (vezi toată discuția)
Doresc sa inchid pfa Gabi_22 Gabi_22 Buna ziua, As dori sa angajez o firma care sa ma ajute sa inchid un PFA dar se pare ca imi este mai greu decat credeam. Ma poate ajuta cineva cu ceva ... (vezi toată discuția)
Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)