avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala, salariatul cu copil care are bursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala, salariatul cu copil care are bursa


Buna ziua,

Beneficiaza de deducere personala, salariatul al carui copil (elev cls.XII -18ani) are bursa.
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 12:46, 31 Ianuarie 2012
Nu cred ca are importanta daca are sau nu bursa copilul , mai ales ca este major.
Un copil major poate fi trecut in intretinerea parintelui salariat numai daca are venituri, impozabile si neimpozabile, sub 250 lei (deci inclusiv bursa).
Am avut angajati care treceau copiii majori in intretinere numai in lunile in care nu primeau bursa (depasea cei 250 lei), adica in vacante.
La art. 56 din Normele Metodologice ale Codului Fiscal, gasiti raspunsul la intrebarea Dvs. Asa cum spunea si Ana_cer si cum preved si pct. 94 si 99 la art. sus mentionat:

94. Sunt considerate persoane aflate în întreţinere militarii în termen, militarii cu termen redus, studenţii şi elevii militari ai instituţiilor de învăţământ militare şi civile, peste vârsta de 18 ani, dacă veniturile obţinute sunt mai mici sau egale cu 250 lei lunar.

99. Dacă venitul unei persoane aflate în întreţinere depăşeşte 2.500.000 lei lunar, ea nu este considerată întreţinută.

În funcţie de venitul lunar al persoanei întreţinute, plătitorul veniturilor din salarii va proceda după cum urmează:

a) în situaţia în care una dintre persoanele aflate în întreţinere, pentru care contribuabilul beneficiază de deducere personală, obţine în cursul anului un venit lunar mai mare de 2.500.000 lei lunar, plătitorul veniturilor din salarii va reconsidera nivelul deducerii personale corespunzătoare pentru persoanele rămase în întreţinere începând cu luna următoare celei în care a fost realizat venitul, indiferent de data la care se face comunicarea către angajator/plătitor;

b) în situaţia în care contribuabilul solicită acordarea deducerii personale pentru persoana aflată în întreţinere ca urmare a situării venitului lunar al acesteia din urmă sub 2.500.000 lei lunar, plătitorul de venituri din salarii va începe acordarea deducerii personale reconsiderate pentru persoana în întreţinere o dată cu plata drepturilor lunare ale lunii în care contribuabilul a depus documentele justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil major in intretinere herminast herminast Am beneficiat de deducere suplimentara pentru copilul aflat in intretinere, care din luna august a devenit major. Acum mi se cere anexat declaratiei o ... (vezi toată discuția)
Contract sponsorizare mihaela_1968 mihaela_1968 Fiul meu este student si a semnat pentru 3 luni un contract de sponsorizare cu o firma, primind 600 lei. Mai beneficiez de deducerea suplimentara, sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii mihteo mihteo Copilul de 21 de ani , student fara venituri, poate fi trecut de unul din parinti la deducere pentru calculul impozitului pe salariu? Pana la ce varsta si pe ... (vezi toată discuția)