avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ACHIZITIE MIJLOACE FIXE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ACHIZITIE MIJLOACE FIXE

Buna ziua, am studiat pe net codurile de achizitie mijloace fixe si nu am reusit sa gasesc un cod pentru domeniul meu de activitate"CADASTRU-TOPOGRAFIE-GEODEZIE" cod caen 7112, iar ca mijloc fix :APARATURA DE MASURARE A TERENULUI, am gasit in caalogul de mijloace fixe, 2.2 APARATE SI INSTALATII DE MASURARE,CONTROL SI REGLARE si 2.2.1. Aparate si instalatii pentru masurarea marimilor geometrice, mecanice si acustice. Dar nu stiu daca pot aplica acest cod de mijloc fix pentru aparatul meu fiind statie totala, aparat de masurarae prin unde(teledectie). Va rog da-ti un ajutor...
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 00:39, 5 Februarie 2012
Pentru a achizitiona mijloace fixe necesare desfasurarii activitatii pentru care sunteti autorizat, nu este necesar sa aveti si un alt cod CAEN.
Doar daca doriti si sa comercializati catre terti aceste mijloace fixe.
In ceea ce priveste Catalogul clasificarii mijloacelor fixe.
Aici veti gasi durata normala de functionare a mijloacelor fixe achizitionate, in baza careia veti putea trece pe costuri amortizarea, care va v-a ajuta la calculul venitului sau profitului, in functie de forma de organizare a entitatii dumneavoastra.
Nu e vorba de a comercializa catre terte persoane mijloacele fixe, mai precis ceea ce eu vreau sa achizitionez,nu stiu pe ce cod din catalogul de mijloace fixe sa incadrez aparatura cu care sa ma incarc in conta.Fara a fi nevoita sa iau factura, ci prin contract de vanzare cumparare si borderou de achizitie. Multumesc
Indiferent de modul de dobandire, mijloacele fixe se incadreaza in grupa corespunzatoare din catalog, in cazul dumneavoastra 2.2.1.1. - Aparate si instalatii pentru masurarea marimilor geometrice, mecanice si acustice, durata normala de functionare intre 8 si 12 ani, aferente modului de amortizare liniara.
In ceea ce priveste modalitatea de achizitie, un mijloc fix pe care il cumparati in vederea folosirii lui pentru activitatea pentru care sunteti autorizat, corect este sa aveti factura.
Cumpararea pe baza borderoului de achizitii se face de la persoane fizice, puteti fi si dvs.
Dar va recomand sa atasati si factura de achizitie pe numele celui ce v-o vinde, sa fiti sigur ca intr-adevar ii apartine.

,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificare mijloc fix tatiana1 tatiana1 Am achizitionat un sonar necesar masuratorilor batimetrice si caut de o ora in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloc fix in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe ContSters411719 ContSters411719 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. As dori sa stiu unde pot incadra un autolaborator de defectoscopie cabluri utilizat pentru verificarea si ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)