avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit burse private
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

burse private

cum putem obtine o bursa privata de studiu in strainatate pentru fiul nostru folosind formularul 230 ce se refera la redirectionarea celor 2 %Este vorba de legea 571 /2003. Care ar fi etapele
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:56, 2 Februarie 2012
Prima etapa este sa gasiti pe cineva care sa va sponsorizeze, adica sa ii acorde copilului bursa iar ulterior cel care acorda bursa poate sa o scada din impozitul pe venit in limita a 2% din venit.

gasesc firme care sa redirectioneze cei 2 % catre bursa privata , ast am inteles si chiar am avut discutii si nu au nimic impotriva daca totul e legal.Ce ar trebui sa faca in prima faza ?
sa completeze formularul 230 si sa il depuna la finante ? Chiar nu tiu car ar fi etapele?
Firmele pot sa dea 20% din impozitul pe profit (daca au avut) catre ONG-uri, culte, etc. sau pot acorda burse care se deduc.

Deci banii ii primiti de la firma si ulterior ei si-i deduc din impozit.
multumesc
deci trebuie sa facem un contract cu firma respectiva ? ei trebuiesa completeze formularul 230? Cum se primesc banii ? Putem apela la mai multe firme ? ce documente ne-ar trebui noua ?
Da, dvs. si firma incheiati un contract de bursa iar ulterior firma isi deduce din impozitul pe profit. Firmele nu completeaza 230

Pot fi si mai multe firme

Alte discuții în legătură

Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)
Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
As putea redirectiona impozitul pe venit către 2 ong-uri? antonica010 antonica010 Buna ziua . As putea redirectiona impozitul pe venit ( 3,5 % ) in 2 ONG -uri diferite ? Respectiv 2% si 1,5 % ? Multumesc (vezi toată discuția)