avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire inainte de linia continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire inainte de linia continua

am circulat cu autoturismul pe un drum european afara din localitate am ajuns din urma o masina de politie de la comuna care mergea cu viteza redusa avand in fata ei un autoturism care circula foarte incet nu aveam restrictii nici linie continua nici indicator de interzicere a depasirii ,din sens opus nu circula nimic,am intrat in depasire am depasit cele doua autoturisme al politiei si celalalt am revenit pe banda mea in zona cu marcaj linie intrerupta, in zona pe carosabil erau deja sagetile de revenire nu am ajuns la linie continua, dupa 500 m deja in zona cu linie continua vine politistul din spate ma opreste si-mi ia permisul pe motiv ca am depasit pe linie continua il opreste de martor pe cel ce se afla in fata sa care zice ca el si semneaza procesul verbal ca martor ei cunoscandu-se intre ei.la proces martorul spune ora total diferita marca masinii diferita culoarea masinii diferita spune ca politistul era oprit in fata pe cand el venise din spate,presupune ca plitistul are dreptate.Am cerut probe dar nu are inregistrare sau altceva doar martorul ce l-am mentionat ,eu am un martor care sustine ipoteza mea dar este din familie si nu stiu daca se tine cont de spusele lui,acum s-a cerut de la drumuri nationale situatia marcajului in zona dar km nr... trecut in procesul verbal este cu marcaj linie continua dar eu de unde sa stiu la ce nr kilometric ma aflam.In procesul verbal am mentionat ca manevra am facut-o inainte de linia continua
As vrea va rog ceva solutii de rezolvare.
Cel mai recent răspuns: ContSters239118 , utilizator 22:16, 31 Ianuarie 2012
Ce solutii sa mai fie acum? Ati propus probe, s-a audiat martorul asistent, se va audia si martorul propus de dvs. si instanta va aprecia daca tine cont sau nu de declaratia acestuia.
Pe fond puneti concluzii de admitere si speranta moare ultima. Fara cale de atac.
Succes!
Faptul ca martorul a declarat la proces altceva decat scria in procesul-verbal e un lucru foarte bun pentru dumneavoastra.
Indiferent ce raspuns vine in legatura cu marcajul, atunci cand veti pune concluzii pe fond legati-va cat mai mult de faptul ca declaratia martorului este diferita de ceea ce scria in procesul-verbal si ca acesta il cunostea pe politist. Nu ca ar fi interzis, dar mai puneti un semn de intrebare asupra a ceea ce a semnat acel martor.
Altfel, asa cum v-a spus si colega de forum, nu exista cale de atac, deci succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Contestare proces-verbal amenda depasire Mihai12345A Mihai12345A Am primit o amenda pentru efectuarea unei depasiri neregulamentare a unui vehicul prin incalcarea marcajului de linie continua. Manevra nu a fost efectuata pe ... (vezi toată discuția)
Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)