avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren extravilan sau intravilan?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren extravilan sau intravilan?

Buna ziua,

Vreau sa va adresez urmatoarea intrebare. Doresc sa cumpar un teren care a fost trecut din extravilan in intravilan (cel putin asa sustine vanzatorul). Care sunt documentele de care am nevoie pentru a ma asigura ca totul este ok si ca terenul a fost trecut in intravilan? Care sunt institutiile unde ma pot interesa daca terenul a fost trecut in intravilan?

Vanzatorul doreste sa incheie o promisiune bilaterala si solicita un avans. Aceasta promisiune poate fi anulata de catre mine-cumparator in cazul in care vor aparea suspiciuni pe parcurs?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
micron, utilizator
Cel mai recent răspuns: micron , utilizator 11:18, 1 Februarie 2012
Inainte de bani, avans si altele, ar fi bine ca pana nu aveti informatia clara in ce priveste statutul juridic al terenului sa nu va "aruncati" la cumparare. Documentul cel mai important in acest sens este extrasul CF. Acesta va ofera toate informatiile necesare. Ar fi bine ca acest extras sa-l scoateti dvs. si sa va asigurati ca este autentic, nu un fals. Daca nu stiti sa-l interpretati mergeti la un notar sau la un avocat.
Solicitati in prealabil toate actele de proprietate ale terenului, inclusiv documentatia cadastrala (unde sa figureze ca teren intravilan), extras Carte Funciara de informare eliberat la momentul actual, documentul care atesta in clar trecerea terenului din perimetrul extravilan in intravilan. In antecontract se pot include orice clauze doresc partile semnatare, inclusiv clauze de penalitate sau rezolutionare a actului. Cand va decideti sa incheiati antecontractul, vorbiti in prealabil cu notarul public.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. S-a solicitat un extras de carte funciara de informare in care aparea categoria terenului ca fiind arabil. Vanzatorul si notarul mi-au comunicat ca inca nu s-au facut modificarile deoarece toate schimbarile au fost facute acum cateva saptamani.

Pot solicita eu extrasul de carte funciara de informare? Care sunt pasii care trebuie urmati?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Drepturile cumparatorului Liuro Liuro Buna seara Intentionez sa cumpar un teren. Actele vanzatorului sunt : sentinta civila care perfecteaza vanzarea cumpararea si un proces verbal de punere in ... (vezi toată discuția)