avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la lucru dupa incheierea celor 2 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la lucru dupa incheierea celor 2 ani de concediu maternal

Buna ziua tuturor!
Sunt bibliotecara I, studii medii, intr-o biblioteca publica. In timpul concediului maternal de pana la 2 ani pentru ingrijirea copilului am absolvit un curs universitar de calificare profesionala ca BIBLIOTECAR. La revenirea la lucru dupa incheierea celor doi ani de concediu pentru ingrijirea copilului am sustinut examenul de testare a cunostintelor profesioinale (Art.9, alin.1 din Ordonanta nr.10/2008) pe care l-am promovat.
Ca urmare a absolvirii cursului de calificare profesionala ca bibliotecar, in perioada concediului maternal, am dreptul sa solicit trecerea de pe postul de BIBLIOTECAR I, studii medii, pe un post de BIBLIOTECAR 1A, studii postliceale (PL) sau BIBLIOTECAR IA, studii medii (M) la revenirea in institutie?
Daca DA pe care dintre cele doua functii si dupa ce perioada de la reintoarcerea mea la serviciu as avea dreptul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 2 Noiembrie 2008
Pe perioada concediului contractul dv. este suspendat, mai precis sunt suspendate principalele sale efecte: prestarea muncii si remunerarea eu, iar reintoarcerea din comcediu presupune reluarea executarii contractului individual de munca asa cum a fost in momemntul suspendarii, deci in perioada concediului nu puteti fi trecuta pe un post cu studii medii, ci numai dupa ce reveniti in activitate si in organigrama se va prevede un asemenea post.
Dupa reincadrare suteti cere oricand promovarea depunand si diploma respectiva.
Promovarea personalului contractual, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana, cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, prevazute in statul de functii, desigur in limita alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.

Metodologia de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de baza intre limite si a normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale pentru personalul angajat in structurile administratiei publice locale si in serviciile publice din subordinea acestora, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 775/1998, cu modificarile si completarie ulterioare , la art.12 alin. (1) lit. c) prevede ca personalul contrcatual poate fi promovat, prin concurs sau examen, pe un alt post cu un grad profesional superior, treapta profesionala superioara sau functie superioara, dupa caz, daca realizeaza un punctaj maxim cuprins intre 28-30 puncte la evaluare. Cum evaluarea se fac anual, pentru promovarea in noile conditii (in vigoare) este necesar ca acest punctaj sa se realizeze doar un an. Deci, puteti fi promovata numai dupa 1 an de zile.
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad angajat contractual 2012 dumi32 dumi32 Buna ziua vreau sa va intreb in cazul in care un angajat care a promovat in anul 2009 in urma dobandirii studiilor superioare in anul 2012 poate sa promoveze ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual sabina84 sabina84 Am o nelamurire referitor la promovare personal contractual, si anume; Sunt bibliotecar la o comuna si am solicitat promovarea in grad profesional , de la ... (vezi toată discuția)
Diferente salarizare iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua. Va rog sa/mi spuneti daca in aceeasi institutie bugetara pe acelasi grad de salarizare, la aceiasi functie pot exista diferente la salariile ... (vezi toată discuția)