avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua,
Am ramase de anul trecut 16 zile de concediu. Exista o limita de timp in care trebuie luate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ligadiangeli , utilizator 14:30, 1 Februarie 2012
Pana la sfarsitul anului urmator, cf art 146 (3) din Codul Muncii
Legal, trebuia sa va fi efectuat C.O. pana la 31 decembrie 2011.
Conform art. 146 din Codul Muncii:
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Doar prin exceptie (cititi cu atentie alin. 2 de mai sus) se poate trece cu C.O. in anul urmator.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
ligadiangeli, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Plata concediilor neefectuate, in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)