avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... agentia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

agentia imobiliara

am incheiat un antecontract la o agentie imobiliara,cu un avans de la cumparatori de 500e am specificat in antecontract ca daca ma razgandesc, dau suma dubla inapoi la cumparatori cea ce am si facut in fata notarului.Notarul a anulat antecontractul deci e ''NUL''!!eu am primit de la avocat chemare la consiliere .EU va intreb cu respect odata ce nu a respect:sorry::sorry:m vadut casa cum sa platesc eu catre agentie comision?specific ca eu nu am semnat cu agentia inainte de antecontract nimic.Va rog sa-mi raspundeti..cu re
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 10:24, 2 Februarie 2012
contractul cu agentia imobiliara are caracteristiciile ale un contract de agentia din art. 2072-2095, daca faci o imputernicine, sau de intermediere, 2096-2102, ale Noul Cod civil (NCC). Agentul este un intermediar independent profesionist. Daca nu le-ai imputernicit se considera ce-ai renuntat (art. 2.081 NCC). Forma este doar necesara pentru dovada obligatiile care decurge de acordul vointelor in cazul agentiei. (2078 NCC). La intermediar nu exista o norma despre forma, dar nu exista remuneratia daca nu se incheie contractul pe care l-ai comandat. Art. 2.097 NCC, si n-are drept la cheltuiele decat acest lucru s-a stipulat expres in contract. Daca n-ai facut contract, asa cum spuneti, nu ai decat obligatia de a le informa ce nu s-a incheiat contract, ce nu mai ai nicio o obligatia in fata ei datorita faptului ce n-ai incheiat niciun contract prin intermedierea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intermediere monique27 monique27 Buna ziua, in cadrul unui contract de intermediere, exista posibilitatea de a ma asigura de plata remuneratiei, avand in vedere ca practic nu sunt parte din ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara Radu88 Radu88 Buna ziua, Acum aproximativ 2 ani am cumparat un apartament. Prima data mi-a prezentat apartamentul o firma cu care am semnat un contract de comision, am ... (vezi toată discuția)
Exista cauza de castig al comisionului pentru o agentie imobiliara in lipsa unui contract? Diana01p Diana01p Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista un drept (legal) prin care o agentie imobiliara poate cere comision de la un cumparator in lipsa desavarsita a oricarui ... (vezi toată discuția)