avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca si cea pentru concediul prenatal se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca concediul medical si concediul prenatal afaceteaza cumva icc. Plata pentru aceste concedii se considera venituri nete si se iau in calcul pentru a stabili media veniturilor medii pe ultimile 12 luni sau nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 1 Februarie 2012
1. Pentru indemnizatia pentru CCC se iau in calcul veniturile profesionale nete din cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. In aceste venituri intra si indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca si indemnizatia pentru concediul prenatal.
buna ziua,am si eu o intrebare cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului;
Un cetatean roman cu domiciliul in romania si care in ultimele 12 luni a realizat venituri intr-un stat membru uniunii europene , poate sa isi intocmeasca in romania dosarul pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului????am ajuns sa va intreb pe dumneavoastra deoarece la primaria de care apartin nu se stie nimic si la bucuresti nu se raspunde la telefoane.eventual daca ma puteti indruma catre vre-un oficiu competent care ma poate ajuta si care sa imi spuna ce acte sunt necesare la dosar;
multumesc anticipat
1. Cea mai competenta institutie care va poate ajuta este Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si unde Primaria trimite dosarul dvs.

2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 spun ca aveti nevoie de copia contractului de muncã sau, dupã caz, dovada eliberatã de angajatori ori de autoritãţile competente strãine sau române, tradusã şi legalizatã, care sã ateste perioadele în care au fost realizate activitãţi profesionale şi care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, denumit în continuare Regulamentul nr. 883/2004 şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, precum şi veniturile aferente acestor activitãţi, inclusiv cele provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale. Aceste prevederi se aplicã şi persoanelor care au realizat activitãţi salariale ori independente în statele care aplicã prevederile Regulamentului (CEE) nr. 1.408/1971 al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socialã în raport cu lucrãtorii salariaţi şi cu familiile acestora, care se deplaseazã în cadrul Comunitãţii, pentru situaţiile prevãzute la art. 90 alin. (1) din Regulamentul nr. 883/2004.

3. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune urmatoarele:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil daca am lucrat o perioada in ue ada51 ada51 Momentan lucrez cu forme legale in Malta, contractul expira pe 31.09.2013 , dupa care voi incepe serviciul la un nou loc de munca in Romania. Voi naste pe la ... (vezi toată discuția)
Indemnizația crestere a copilului trestian trestian Ce acte trebuie sa depun pentru indemnizația de crestere a copilului daca am lucrat in strainatate si daca se ia in considerare lunile lucrate acolo? (vezi toată discuția)