avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Este legal ca ORC si ministerul de finante sa publice ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Este legal ca ORC si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale PFA

Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul.
Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea mi-am regasit detaliile PFA (numar de telefon, adresa cu localizare pe harta, cod CUI, si de inregistrare la ORC) pe vreo 4 site-uri care colecteaza date referitoare la firme si afaceri. Eu nu tin minte sa fi semnat vreo intelegere sau act prin care sa fi fost de acord sa mi se publice pe internet adresa de acasa si numarul de mobil. Mi se pare foarte periculos, sunt tot mai multe cazuri de furt de identitate, plus ca sunt tot felul de maniaci care practic au acces la adresa mea instant.

Stiu ca exista Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si as vrea sa fac o plangere la ORC, OPC si la politie daca e cazul. Dar mai inainte as vrea sa stiu daca e vreo lege care le da voie sa publice aceste date personale.

Multumesc anticipat
Angela


Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:25, 2 Februarie 2012
Acele informatii sunt publice. Asa cum, spre exemplu si bilanturile sunt publice.
Multumesc pentru raspuns. Mi se pare foarte ciudat ca aceste informatii sa fie direct accesibile, adica poate ca nu ar fi atat de rau daca nu ar fi pus numarul de telefon si adresa cu harta cu tot.

Ma gandesc ca daca ii contactez pe cei care administreaza site-ul si le cer sa stearga detaliile in baza legii mentionate anterior, sunt obligati sa le stearga?
Cand ma gandesc ca unii mai si fac bani din treaba asta...
Informatiile sunt publice, aceste site-uri doar preiau informatii de pe site-ul MF si al ORC.

Puteti sa ii notificati sa stearga informatiile dar pe MF si pe ORC vor ramane.
ATUNCI DE CE SA MAI FACUT ATATA CAZ LA RECENSAMANT CU CNP-URILE,SUNT DATE PE NET SI CNP ...FARA NUMAR,PROTECTIA DATELOR UNDE EXISTA?????
Aha, am inteles. Deci macar atat pot sa fac. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Prelucrare date cu caracter personal de catre alte firme/operatori ang-2012 ang-2012 Buna seara, Acum 10 ani am lucrat in sistem PFA. Intre timp l-am radiat. Din pacate exista o sumedenie de firme care se ocupa cu preluarea datelor ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)
Date personale confidentiale AndreiLucaciu AndreiLucaciu Introducere Buna. Ma ocup de partea administrativa a unui ONG ce desfasoara activitati in natura pentru copii si tineri cu vartele intre 8 si 19 ani. La ... (vezi toată discuția)