avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prelucrare date cu caracter personal de catre alte ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prelucrare date cu caracter personal de catre alte firme/operatori

Buna seara,
Acum 10 ani am lucrat in sistem PFA. Intre timp l-am radiat.
Din pacate exista o sumedenie de firme care se ocupa cu preluarea datelor personale de la Registrul de Comert publicarea (si punerea lor in vanzare) in mediul online.
I-am contactat si le-am cerut sa ma stearga din baza de date .
Majoritatea acestor firme m-au sters, dar sunt cateva care insista ca eu nu am dreptul sa cer acest lucru.

Intrebarea mea e cum pot sa conving aceste firme sa ma stearga de pe site-ul lor?
Cand zic date personale ma refer la nume, prenume, adresa si numar de telefon.
Stiu ca nu pot cere sa mi se stearga datele de la Registrul de Comert, si ca acolo voi figura totdeauna. Dar nu mai vreau sa apar cu numele si adresa pe site-urile acestor firme sub nici o forma.
I-am contactat deja de mai multe ori in ultimii 6 ani, le-au sters temporar din baza lor de date, dar am reaparut se pare. Ei sustin ca nu trebuie sa imi ceara consimtamantul cf. legii nr. 677/2001 Art. 5. alineatul 2 litera f.
Aceeasi lege spune si ca eu ca si persoana fizica am drept de acces, de interventie si de opozitie asupra prelucrarii datelor personale - art.13, 14, 15 din Legea 677/2001.

M-am gandit sa depun o plangere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Dar nu imi dau seama daca aceasta lege se aplica asa cum inteleg eu.

Va multumesc anticipat,
Angela G
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
ang-2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: ang-2012 , utilizator 22:58, 30 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles, multumesc frumos. Chiar nu m-am gandit la asta desi am auzit despre noua lege privind protectia datelor la nivel european.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate lege luminita29 luminita29 Buna ziua, Mai este valabila Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a ... (vezi toată discuția)
Obligatii privind protectia datelor adriana0814 adriana0814 Buna ziua, sunt administrator la o societate comerciala care poate desfasura si Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ... (vezi toată discuția)
Hepl me pentru salarizare trebuie sa notific ca firma care face salarizare sau pentru fiecare firma individual ovidiu7676 ovidiu7676 (6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea ... (vezi toată discuția)