avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... date personale afisate publicului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

date personale afisate publicului

buna seara ,
nelamurirea mea este urmatoarea : In urma unei modificari a actului constitutiv al unei societatii unde sunt asociata am constatat , ca daca imi caut numele si prenumele cu ajutorul motorului de cautare G ,la rezultate ,sunt cateva site-uri sau bloguri care afiseaza monitorul oficial ,monitorul oficial este public ,dar datele mele personale ,cnp, adresa ,serie si numar CI sunt afisate instant ,la indemana oricui .
am facut sesizare la ANPC ,iar in raspuns au mentionat ca trebuie sa fac cereri catre aceste siteuri sa inceteze aceasta situatie ,iar in cazul in care acestia refuza sau nu o fac sa apelez la ANPC iar la cerere sa atasez refuzul sau neindeplinirea acestor siteuri,pe bloguri nu gasesc date de contact si pe siteuri am posibilitatea sa las un mesaj ,am lasat o mie ,,,,nu stiu ce pot sa mai fac .
Ma simt expusa ,si multe cunostinte m-au contactat in legatura cu aceasta problema .
Va multumesc si va urez o seara frumoasa
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
cool123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters46957 , utilizator 23:41, 12 Decembrie 2011
Legea 677/2001 va protejeaza drepturile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Conform acestei legi dvs. trebuia sa fiti informata cu privire la difuzarea datelor dvs.in Monitorul Oficial si expunerea la care va puteti astepta. Probabil ca in cerere erau scrise aceste lucruri cu litere mai mici de aceea nu ati observat. Semnand v-ati dat consimtamantul ca datele dvs. personale sa fie prelucrate, de aceea nu cred ca puteti trage la raspundere institutia. Pe de alta parte siteurile preiau informatiile care sunt facute publice de regiile autonome cum sunt cele de la Monitorul Oficial, de aceea nu cred ca veti reusi sa faceti ceva in acest caz.:(
Legea 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date stipuleaza si care sunt drepturile dvs. si in ce mod trebuie sa actionati. Faceti ce au spus cei de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
In Monitorul Oficial partea IV-a se gasesc toate aceste date "secrete" la care faceti referire, d.na cool123. Din momentul in care v-ati facut firma, aceasta e publica. La fel si anumite date despre detinatori. In plus, contra cost, ONRCul (dar si diverse firme) pune la dispozitie si alte date despre dvoastra si firma dvoastra. Nu este nici un asa mare secret. Milioane de oameni sunt in situatia asta (si d.p.m.d.v., asa si trebuie sa fie).
Ar mai fi si art. 74 litera i din noul cod civil care va deschide o portita. Faptul ca Mof are dreptul sa difuzeze anumite date cu caracter personal, drept conferit, de d-voastra cu certitudine (cititi cu atentie ce semnati), nu inseamna ca si alte site-uri au dreptul sa preia aceste date. Prin urmare, ati putea incerca sa faceti ceva dar nu va fi usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor corinuta corinuta Stie cineva mai mule despre procedura si conditii privind notificarea operatorilor de date cu caracter personal?Cui ii revine aceasta responsabilitate privind ... (vezi toată discuția)
Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)
Un chirurg estetician are sau nu dreptul de a publica o fotografie a pacientului (pe un site) fara acordul scris al acestuia? delmina delmina Un chirurg estetician are sau nu dreptul de a publica o fotografie a pacientului (pe un site) fara acordul scris al acestuia? Situatie: - imagini cu sanii ... (vezi toată discuția)