De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ii trebuiesc. Nu vreau sa il iau in spatiu deoarece imi e frica sa nu faca ceva , sa fure etc.
In primul rand ii trebuie dovada spatiului ,iar daca este minor trebuie sa se prezinte cu parintii.Trebuie sa aiba de asemenea certificatul de nastere in original ,se plateste o taxa de timbru.Vedeti la Serviciul de evidenta informatizata a persoanei sunt afisate actele necesare.
La expirarea termenului de valabilitate, preschimbare, schimbare de nume,pentru obtinerea unui nou CI sunt necesare
-Cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate
-Actul de identitate
-Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila (original si copie)
-Certificatul de deces al sotului, sotiei (original si copie)
-Actul cu care se face dovada spatiului de locuit (original si copie)
-Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate (7 lei)
-Timbru fiscal in valoare de 1 leu
Am inteles foarte bine ca dvs intentionati sa il luati in spatiu strict pentru a obtine CI nou
Dvs trebuie sa il insotiti la serviciul de evidenta populatiei din primariei , sa completati cererea precum ca il luati in spatiu,urmand ca dvs sa prezentati documentul care atesta ca sunteti proprietara de drept a apartamentului care urmeaza sa fie mentionat in CI
Am inteles bine interesul dvs ?