avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general punct de incasare facturi pay point
Discuție deschisă în Contabilitate în general

punct de incasare facturi pay point

Cum se inregistreaza in contabilitate acest serviciu?
Deci am un magazin cu amanuntul unde urmeaza sa instalez un aparat de incasare a facturilor(telefonie,electrica ,gaz,orice),acest aparat va scoate un bon care se inmaneaza clientului si care reprezinta dovada platii.La sfarsit de luna primesc o factura cu comisionul care mi se cuvine in functie de cate facturi am incasat.Este corect sa inregistrez acea factura in ct.704 si atat.
In contul 704 introduceti valorile incasate de la clienti prin sistemul pay point prin casa de marcat. Iar factura pe care v-o da firma care va pune la dispozitie aparatul, e o cheltuiala, adica o platiti. Diferenta intre ce incasati si ce platiti e comisionul ce va ramane.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Din cate stiu eu Dvs trebuie sa facturati comisionul ca sa puteti incasa banii de la firma respectiva ; daca va factureaza ei Dvs aveti de plata ceea ce nu cred.
Bonul reprezinta dovada ca acel client a platit factura de utilitati , bonul acela nu se inregistreaza in contabilitate numai factura de comision emisa de Dvs aceea intra pe venituri.
O sa vedeti ca la fiecare 3-4 zile acei bani pe care ii incasati separat de casa de marcat va trebui sa-i depuneti la banca sau CEC.
PayPoint, furt pe fata !
Astazi 21 Aprilie 2013 am vizitat un terminal PayPoint undeva in zona Diham ( vis a vis de BCR )
Doream sa mi alimentez contul de WebMoney cu 100 Euro. Bucuros ca am gasit o metoda asa usoara sa-mi alimentez contul de WebMoney, nu mai nimeream tasteke touch ului sa-mi bag mai repede datele contului meu WebMoney.

Toate bune si frumoasa pana aici.
Si, vine surpriza!!!!
Anunt mare cat capul meu asta patrat : Curs de schimb pentru 1 Euro = 5.01 RON !!!!!?????
Mentionez si Cursul Valutar luat astazi de pe site ul oficial BNR : 1 EURO = 4.3663 RON

Ma mai bucuram de anuntul cum ca au semnat colaborarea cu Ukash....inca nu stiu ce rata de schimb or sa aiba si acolo dar sper din toata inima sa nu mai faca ei nicio conversie si sa ne lase pe noi in pace sa ne facem singuri conversia pe site ul oficial al Ukash.

In concluzie, daca cineva de la PayPoint are macar curiozitatea sa citeasca articolul....poate mai reduc putin hotia asta de "schimb valutar de aeroport"

PAYPOINT = HOTIE ( CEL PUTIN IN CAZUL ALIMENTARII CONTURILOR WEBMONEY ) !!!!!!
Tu nu ai utilizat servicul Paypoint.
Paypoint nu are aparate care pot fi utilizate de consumator, ci doar de catre comerciant.
Plus ca Paypoint nu are contract cu WebMoney, ci doar cu Ukash si Paysafecard.
Asadar, nu comunica informatii eronate si nu emite opinii gresite.

Iar cat despre cusrul euro afisat pe astfel de aparate, diferenta dintre cursul BNR si cursul de pe aparat, reprezinta comisionul setat de catre comerciantul in a carui magazin se afla instalat aparatul.

Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
carmen01011958, moderator
Servicii oferite de PayPoint :
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Aici gasiti lista partenerilor :
[ link extern ]

si:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont de paypal Farama Silviu Farama Silviu Bună ziua, dețin o societate comerciala cu obiect de activitate caen 5520 cazare de scurtă durată. Am clienți din toată lumea și mi se cere tot mai des ... (vezi toată discuția)
Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Utilizare cont de paypal pe firma Farama Silviu Farama Silviu Bună ziua, dețin o societate comerciala cu obiect de activitate caen 5520 cazare de scurtă durată. Am clienți din toată lumea și mi se cere tot mai des ... (vezi toată discuția)