avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Directionare 2% pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Directionare 2% pentru ONG

Pentru donatiile de 2% din impozitul pe salariu cei de la finate elibereaza extras de cont pentru a vizualiza de la cine au provenit donatiile ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:50, 31 Ianuarie 2013
Nu elibereaza. Va transfera toata suma pe fiecare judet.
in acest caz cum se poate face trasabilitatea ?

Cui ii multumesti ?
Daca formularele 230 au fost depuse de "donatori" in mod individual si nu stiti care persoane au directionat si care nu, multumirile le faceti la modul general, prin comunicate de presa sau la alte evenimente.
ONG-ul trebuie in prealabil sa anunte sau sa se inscrie la Finante pentru a beneficia de sumele inscrise pe D 230 ? Sunt ceva precizari in acest sens?
Multumesc
Ong-ul dupa ce obtine actele de inregistrare la judecatorie se inregistreaza fiscal la finante si obtine codul fiscal (cu optiunea de a fi sau nu platitor de tva) si atat.
In fiecare an poate derula campania de promovare pentru atragerea sumelor de 2% fara a mai anunta la finante. Trebuie doar sa aiba si sa mentina in cursul anului un cont bancar valabil.

Alte discuții în legătură

Formular 200 cosmin0792 cosmin0792 Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate intampla daca nu mai lucrez si am completat un formular ce reprezinta donatie 2% din impozit, ulterior fiind depus la ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Verificare virament formulare 2% marian_d marian_d Buna ziua, Exista o baza legala prin care as putea solicita de la ghiseul Administratiei Fiscale, la depunerea formularelor de directionare a 2% din impozit ... (vezi toată discuția)