avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se instiinteaza inceperea urmaririi penale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se instiinteaza inceperea urmaririi penale?

cand se incepe urmarirea penala asupra unei terte peersoane, politia, procuratura este obligata sa instiinteze acea persoana? Daca da si nu o instiinteaza, ce inseamna?
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 19:02, 3 Februarie 2012
Da, trebuie sa i se prezinte materialul de urmarire.
In momentul in care veti primi citatie sa va prezentati pt a da declaratie veti sti ca s-a inceput UP, nu veti primi niciodata o scrisoare de atentionare. Prezentarea materialului de urmarire penala semnifica terminarea urmaririi penale.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
Exista obligatia aducerii la cunostinta a inceperii UP. Problema care cred ca va intereseaza este CAND vi se va aduce la cunostinta. Raspunsul este cam cand va dori organul de urmarire penala si o va face prin intermediul unui proces verbal de aducere la cunostinta a invinuirii.(Dupa inceperea urmaririi penale persoana fata de care s-a luat aceasta masura are calitatea de INVINUIT.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)
Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)