avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... TEREN INTRAVILAN ARABIL
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

TEREN INTRAVILAN ARABIL

Buna ziua,
Va rog sa imi dati cateva detalii la urmatoarea problema:
- urmeaza sa cumpar un teren care in acte este trecut ca fiind extravilan. Am facut cadastrul, iar cel care se ocupa de cadastru a fost la primarie, iar de la registrul agricol a luat o adeverinta prin care scrie ca acest teren este extravilan.
Ulterior, ca viitor proprietar am fost la primarie si am cerut o informatie despre acest teren. Surpriza a fost, cand cei de la urbanism mi-au spus ca acest teren este trecut in PUG ca fiind teren intravilan arabil.
Cum pot rezolva aceasta situatie, cadastrul ptr. acest teren find finalizat, iar pe acesta scrie ca este extravilan, iar in PUG de la primarie acesta este trecut ca fiind intravilan arabil.
Va multumesc, si astept un raspuns cat mai urgent!
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 20:04, 6 Februarie 2012
Adeverinţă de la primărie cum că terenul a fost scos din extravilan şi trecut în intravilan.
În baza unei adeverinţe emise de primărie din care să rezulte că terenul este situat în intravilan conform PUG aprobat prin HCL nr..., luaţi legătura cu o persoană fizică autorizată care va întocmi o documentaţie de actualizare informaţii cadastrale , respectiv schimbarea destinaţiei terenului din extravilan în intravilan , în baza acesteia OCPI va proceda la avizarea noii documentaţii şi va emite un extras cu noua situaţie a imobilului.
Va multumesc ptr. raspunsuri,
Vreau sa va spun ca cei de la cadastru mi-au spus ca ei nu iau in considerare PUG, ei iau in calcul doar niste harti facute prin anii '70 prin care acest teren este trecut in extravilan, care sunt la judet. O aberatie, nu? Daca PUG s-a modificat intre timp, iar cei de la cadastru nu vor sa-l ia in calcul ce pot face? Cei de la primarie de la urbanism mi-au spus sa las asa, pentru ca ei, atunci cand voi incepe contructia imi vor da autorizatie de construire, luand in considerare PUG-ul.
Daca documentatia aferenta PUG-lui nu are avizul definitiv al OCPI si nu a fost solicitata de catre primarie digitizarea limitelor intravilanului,e normal sa nu poata tine seama de acest document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - mutare teren din extravilan in intravilan Leordeanu Leordeanu Detin c.f. cu teren in extravilan. In urma actualizarii P.UG. -ULUI terenul rezulta in intravilan . Trebuie sa solicit eu la cadastru aceasta modificare in ... (vezi toată discuția)