avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

am platit taxa auto in 2008. o mai pot recupera?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 4 Februarie 2012
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Cei care au inmatriculat masini Euro 5 si cei cu autovehicule Euro 1, 2, 3, 4 si non-euro sub 1200 de centimetri cubi nu au de recuperat nimic.
Potentiali solicitanti trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Dupa ce fiecare isi calculeaza daca are ceva de recuperat, trebuie sa mearga apoi la administratia financiara unde este inregistrat ca platitor de taxe pentru a depune o cerere tip si actele necesare pentru restituirea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare Relidaniela Voicu Relidaniela Voicu pentru taxa de poluare se face cerere si catre Administratia Nationala pentru Mediu pentru negatie? (vezi toată discuția)
Intrebare dan20362003 dan20362003 In septembrie 2008 am achizitionat o masina Ford Focus de la dealer local, pentru care am achitat o taxa de poluare de 1.717 lei. Pot recupera aceasta taxa ? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto chrys28tm chrys28tm buna seara, am inmatriculat o masina in 2008 pe firma, mai pot recupera taxa auto sau este prea tarziu? va multumesc (vezi toată discuția)