Buna ziua am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Azi am primit o somatie,titlu executoriu am amenzi auto din 2007 perioada in care am fost si minor. Locuiesc cu parintii mei nu am nici un venit. Pe foaie scrie sa platesc in 15 zile daca nu ma executa silit. Daca nu platesc ce se poate intampla...?
era interesant de stiut daca nu cumva s-a prescris amenda contraventioanala , caci se prescriu intr-un an de zile. Dar dupa cum ti-am spus nu poti pati nimic pentru ca nu are ce sa execute la tine si in conditiile astea poti sa invoci prescriptia amenzii contraventionale printr-o contestatie la executorul judecatoresc, asta doar daca esti sigur ca nu ai fost chemat in judecata
Faceti contestatie la executare la instanta de judecata. Va fi admisa cu siguranta, mai ales ca sunt prescrise amenzile.
Cu toata stima pt. colegul meu, eu nu am auzit de contestatie la executorul judecatoresc, mai ales ca el (executorul) nici nu e cel care a emis somatia, somatia fiind emisa de organul fiscal.
Fiind minor la momentul aplicarii amenzilor puteti dovedi ca nu aveati permis de conducere si astfel amenzile sunt abuzive si prescrise.
poate abuzive or fi, prescrise nu. prescriptia dreptului de a cere executare silita in cazul asta este de 5 ani si incepe cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care se naste acest drept.
oricum, daca nu sunt venituri si /sau bunuri nu au ce executa.. insa au timp.
@ andreiflorea, pt ce ati luat aceste amenzi ?