avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suplimentul postului si suplimentul treptei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare

prin art. 31 alin. 1 lit. c di d din Legea nr. 188/1999 s-a prevazut ca functionarul public sa beneficieze de doua suplimente , respectiv suplimetul postului si treptei . Legea nu indica care este cuantul acestor suplimente
Unele instante au acordat cate 25 % pentru fiecare...dar nu "gasesc" si baza legala
IN LIPSA UNEI PREVEDERI LEGALE CARE SA STABILEASACA CUANTUMUL ACESTOR DREPTURI POATE INSTANTA SA LE ACORDE?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:05, 27 Mai 2009
Vedeti topicul: www.avocatnet.ro/content/for...
Precum si aici:[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Nu exista temei legal pentru acordarea suplimentului postului si pentru cel al treptei. Cele doua suplimente ar trebui reglementate (ma refer la procent) prin Ordonanta nr. 6/2007, actualizata, ordonanta referitoare la drepturile de natura salariala ale functionarilor publici.
Evident, pana acum le-au acordat instantele!
Cum va explicati practica neunitara, dar mai ales faptul ca unii functionari chiar si-au luat deja banii, 25% +25%?
Imi puteti spune si mie totusi care este temeiul legal.Am auzit pe cineva care are o sentinta favorabila pentru 75% deci.....se poate si mai mult.
Va rog mult, vreau si eu hotararea cu 75%, multumesc mult. fax 0332-814750

Alte discuții în legătură

Textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente Adelinda Diaconu Adelinda Diaconu dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a ... (vezi toată discuția)
Supliment post, treapta gana gana exista vreun act normativ care sa prevada ca suplimentul postului, treptei sa fie in procent de 25%? multumesc! (vezi toată discuția)
Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)