avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente

dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a suplimentului corespunzator treptei de salarizare in procent de 25 % precum si a bonurilor de masa ,la functionarii publici din inspectia muncii.
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 12:07, 24 Februarie 2009
Pentru suplimentul postului si al treptei de salarizare:

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 (*republicată*)
privind Statutul funcţionarilor publici*)
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 365 din 29 mai 2007

ART. 31
(1) Pentru activitatea desfăşurată, funcţionarii publici au dreptul la un salariu compus din:
a) salariul de bază;
b) sporul pentru vechime în muncă;
c) suplimentul postului;*)
d) suplimentul corespunzător treptei de salarizare.*)
----------
*) În perioada 2004-2006, prevederile referitoare la suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare au fost suspendate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2004 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 76/2005, şi prin Ordonanţa Guvernului nr. 2/2006 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 417/2006.
Problema e ca legea 188/1999 doar stipuleaza cele doua suplimente, nu precizeaza si cuantumul lor (nici un act normativ publicat in Monitorul Oficial nu o face)...Procentul de 25% este uzitat intrucat a fost propus intr-un proiect de act normativ elaborat de ANFP pentru salarizarea unitara a functionarilor publici (din pacate proiect a ramas).
Acest procent de 25% a fost acordat in instanta.
de catre ce instanta si pe ce perioada?
ma intereseaza ca si eu sunt in aceiasi situatie si am pierdut la curtea de apel alba , si vreau sa ma duc cu lectia invatata
vreau sa merg individual si sa stiu ce am de facut
Daca institutia a pierdut la recurs nu mai aveti alta cale de atac.
In tara o parte din functionarii publici au cistigat, unii au luat si banii, altii au pierdut.
Pe acest forum a mai fost discutat acest subiect, la acea vreme nu era inca o sectiune dedicata functionarilor publici,
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare draganoiu draganoiu prin art. 31 alin. 1 lit. c di d din Legea nr. 188/1999 s-a prevazut ca functionarul public sa beneficieze de doua suplimente , respectiv suplimetul postului ... (vezi toată discuția)
Cuantum supliment post+treapta Tanjiani Tanjiani Speta: Sindicatul a cerut in instanta acordarea suplimentul postului (25%) si suplimentul treptei de salarizare (25) conform Legii nr. 188/1999 prvind ... (vezi toată discuția)
Instanta, suplimentul postului 25% + suplimentul treptei de salarizare 25% dborsanu dborsanu Cum va explicati practica neunitara, dar mai ales faptul ca unii functionari chiar si-au luat deja banii, 25% +25%? (vezi toată discuția)