As vrea si eu o lamurire in numele parintilor mei .Ei au luat un credit acum cativa ani si nu l-au m-ai putut plati .Au fost dati spre executare silita si s-a stabilit o anumita suma de plata deoarece ei nu aveau nici un bun de confiscat.Astfel Casa de Pensii ii face tatalui meu poprire pe pensie undeva la 30 % din ea.Pe de alta parte banca la care isi are cardul de pensii ii opresc si ei o alta suma un pic mai mica in valoare decat cea oprita de Casa de Pensii.Banca in continuare ,desi tatal e executat silit si sentinta e definitiva,continua sa ii ceara mereu tatalui meu o suma min de 1000 lei lunar ca sa ii debolcheze cardul.Cateva luni la rand ,la solicitarea tatalui meu, banca i-a restituit suma de bani poprita ,zic eu ilegal(din moment ce si casa de Pensii face poprire conf sentintei). De curand banca nu mai doreste restituirea acestei sume ,ba mai mult i-a si crescut valoarea.Acum pensia tatalui meu e pe la 50 % din valoarea de pe cuponul de pensii.Intrebarea mea este cum de suma stabilita in sentinta poate fi poprita pe mai multe parti si cine ,de fapt are dreptul sa faca poprirea conf sentintei? Casa de Pensii sau Banca la care are cardul de pensii,banca ce difera de cea de la care a luat creditul.Ce e de facut in aceasta situatie ,ca tatalui meu sa i se opresca pensia doar dintr-un loc?multumesc
Doamna, pentru doua executarri silite veniturile din salarii si pensii pot fi retinute in cuantum de 1/2.
Daca i se retine mai mult de 50% din pensie de catre cele doua banci, poate face contestatie la executare
Cred ca puteti cere Casei de pensii sa nu mai plateasca pensia pe card. Astfel, banca nu mai are acces direct la contul tatalui dv. Oricum mi se pare un abuz din partea bancii. Ori retinea ea ratele, ori cerea casei de pensii poprire pe pensie.
Luati legatura cu executorul care a trimis adresa de infiintare a popririi, probabil a trimis si la banca si la Casa de Pensii, si ambele instiutii au dat curs cererii.
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene demonstrat ca băncile pot fi învinse. O decizie a judecătorilor acestei Curţi ar trebui să dea fiori reci bancherilor.
Ei au anulat un credit pentru DAE calculată greşit.
Sunt cateva situaţii în care persoanele cu credite câştigă în faţa băncilor:
•Când dobânda e fixă, iar clienţii descoperă că a devenit variabilă.
•Caz frecvent de clauză abuzivă: în multe contracte de credit e precizat că “se poate modifica dobânda în funcţie de situaţia financiară de pe piaţa din România”, fără să fie precizat ce înseamnă acest lucru.
•Multe bănci au transformat nefondat comisionul de risc întrunul de administrare. Acesta reprezintă circa 1% pe lună din valoarea creditului