buna seara,
lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun demisia.
Trebuie sa mai stau in preaviz sau altceva? care sunt conditiile si obligatiile?
multumesc!
Buna seara,
Atata timp cat aveti un contract individual de munca incheiat , trebuie sa resectati obligatiile prevazute in contract. Dvs. ati fost platit cat ati fost in perioada de proba,deci ar trebui sa va uitati ce stipuleaza contractul dvs. de munca.
nu cred ca sunt aceleasi reguli de aceea daca nu gasesc un raspuns mai exact nui nimic, gasesc alta sursa de a ma informa, eu din cate stiu in acest caz lucrurile sunt mai simple dar as fi vrut sa fiu mai sigur...
multumesc!
Conform art. 31, alin (3) din Codul Muncii
"pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia"
Daca este un c.i.m. incheiat pe durata determinata, nu mai sunt incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. .. nu exista o angajare pe durata de proba ... perioada de proba face parte integranta dintr-un c.i.m. fie incheiat pe durata determinata, fie incheiat pe durata nedeterminata....
Despre perioada de proba
bbt
Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba.
In cazul ... (vezi toată discuția)