avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract telefonie mobila

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: am incheiat acum 1 luna un contract pe 2 ani cu o companie de telefonie mobila. Ulterior, am constatat ca nu avem semnal in casa (mentionez ca este un abonament de grup, in spatiul in care nu este semnal se folosesc 5 telefoane incluse in acest abonament, acesta fiind si spatiul in care noi ne desfasuram activitatea).
Am facut o reclamatie, au trimis oamenii de la departamentul tehnic care au constatat ca...nu este semnal (vorbim despre un bloc din centrul clujului). Ca si solutie ne-au propus instalarea unor antene pe balcon, plus a unui "aparat" in interiorul apartamentului, care urma sa se instaleze pe unul dintre pereti. Evident, ca nu suntem de acord cu instalarea unor aparaturi de asemenea fel in apartament, din motive lesne de inteles (radiatii, motive estetice si, din simplul motiv ca noi am dorit un abonament si niste telefoane, in nici un caz un arsenal de aparatura). Am solicitat rezilierea contractului, pe motiv ca nu putem folosi serviciile lor (fapt confirmat si de masuratorile lor)! Am primit urmatorul raspuns: ei se obliga sa asigure semnal doar in strada nu si in incinta imobilelor, drept pentru care nu putem sa renuntam unilateral sau amiabil la contract.
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri ar trebui sa urmez, pentru a putea renunta la acest contract, a carui obiect, practic, nu mai exista, atat timp cat nu putem folosi ceea ce trebuie sa platim.
Va multumesc si astept cu interes un raspuns,
anca
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 09:49, 6 Februarie 2012
Exista mentiune in contract ca firma respectiva se obliga sa asigure semnal doar in strada ? Chiar nu exista in contract nici un fel de clauza privind denuntarea unilaterala ? Depuneti o cerere de reziliere a contractului la sediul companiei respective, cerere la care sa aveti un nr. de inregistrare . Asteptati raspunsul firmei respective-ideal ar fi sa raspunda conform afirmatiei verbale (anume faptul ca se obliga sa asigure semnal doar in strada) iar ulterior faceti o notificare prin care incunostintati cu privire la refuzul de a mai plati abonamentul incepand cu data de.... peste 30 de zile.- (probabil aveti si in contract aceasta mentiune conform careia de la data formularii cererii de reziliere se mai plateste inca o luna de zile).
va multumesc pentru rapuns, dar oare daca fac toate acestea, dupa care nu mai platesc abonamentul, nu risc un proces din partea lor + plata unor penalitati? Si daca da, am sanse sa castig? Este vreo lege care reglementeaza astfel de probleme, sau care sa ne apere de abuzurile lor? multumesc
Un articol util referitor la rezilierea contractelor de telefonie mobila cu trei dintre cei mai importanti operatori din Romania, a fost publicat pe site-ul Avocatnet.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
va multumesc, dar faptul ca se poate renunta la contract platind taxa de reziliere stiam si eu...
Mi-e teama ca n-ati inteles ce ati citit (din pacate asta este intr-o oarecare masura si rezultatul modului in care a fost scris articolul). Va raspund si aici asa cum am facut-o prin comentariul de la adresa articolului invocat:

Legea 193 / 2000
(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
[...]
j) restrang sau interzic dreptul consumatorului de a rezilia contractul, in cazurile in care:
[...]
=> â comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale

Traducere din romana in romana: Daca furnizorul nu isi indeplineste obligatiile contractuale, puteti rezilia contractul fara a fi obligat la plata unei "taxe de reziliere". Daca furnizorul invoca o asemenea clauza, extrasul de lege de mai sus va demonstreaza explicit ca aceasta clauza este abuziva.

E mai clar acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)