Nu este obligatoriu sa lucreze 12 luni de zile consecutive , legea prevede obligatia realizarii de venituri din salarii , din activitati independente si din activitati agricole supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului ...
Art. 2 din OUG nr.111/2010:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
(1 ind.1) Limitele minimă şi maximă ale indemnizaţiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR.
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din
media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi
nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din
media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi
nici mai mare de 2,4 ISR.
....
In prezent, ISR are o valoare de 500 lei ... asadar:
1. pentru CCC de 1 an , valoarea indemnizatiei va fi cuprinsa intre 600 lei si 3400 lei
2. pentru CCC de 2 ani, valoarea indemnizatiei va fi cuprinsa intre 600 lei si 1200 lei.
Buna ziua,
in 2008 am ramas in primul concediu crestere copil pana in 2010 mai ,mai 2010-iunie 09 2010 lucrat ,10 iunie 2010 somaj 9 luni pana in martie 2011 martie 2011-07 sep 2011 nu am lucrat nicaieri din septembrie m-am angajat la o firma unde sunt si in prezent.sper ca sunt suficiente datele .multumesc ps data nasterii sf lui octombrie inceputul noiembrie