avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil

buna ziua ,
sunt angajata din 7.09.2011 si acum am aflat ca sunt insarcinata pt a doua oara.pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil si daca sa cat e aceasta(sunt incadrata cu un salariul brut de 840 net 702)va multumesc
carmen
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:00, 5 Februarie 2012
Veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca inainte de nasterea copilului veti avea 12 luni consecutive lucrate. Indemnizatia va fi de 600 si ceva.
1. Informatiile date de dvs. sunt prea putine.
2. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului si care este statutul dvs. in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii acestuia.
Nu este obligatoriu sa lucreze 12 luni de zile consecutive , legea prevede obligatia realizarii de venituri din salarii , din activitati independente si din activitati agricole supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului ...

Art. 2 din OUG nr.111/2010:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
(1 ind.1) Limitele minimă şi maximă ale indemnizaţiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR.
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din
media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi
nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din
media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi
nici mai mare de 2,4 ISR.
....

In prezent, ISR are o valoare de 500 lei ... asadar:
1. pentru CCC de 1 an , valoarea indemnizatiei va fi cuprinsa intre 600 lei si 3400 lei
2. pentru CCC de 2 ani, valoarea indemnizatiei va fi cuprinsa intre 600 lei si 1200 lei.

Buna ziua,
in 2008 am ramas in primul concediu crestere copil pana in 2010 mai ,mai 2010-iunie 09 2010 lucrat ,10 iunie 2010 somaj 9 luni pana in martie 2011 martie 2011-07 sep 2011 nu am lucrat nicaieri din septembrie m-am angajat la o firma unde sunt si in prezent.sper ca sunt suficiente datele .multumesc ps data nasterii sf lui octombrie inceputul noiembrie
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
carmenrus, utilizator
1. Cand veti naste veti avea cele 12 luni de venituri din salarii necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Perioada septembrie 2011 - octombrie 2012 e mai mult decat suficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil teodorabalan teodorabalan Buna ziua.Sunt angajata la o societate comerciala cu 2 ore pe zi si cu un salariu modic de 120lei si urmeaza sa nasc.As vrea sa stiu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Buna aselajusto aselajusto daca muncesc cu 2 ore /zi pot beneficia de CCC? sau trebuie sa muncesti cu 8 ore /zi? beneficiez de 2 ani (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)