avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Administrator imobil a pus mina pe bani si nu se da ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Administrator imobil a pus mina pe bani si nu se da plecat

Am reziliat contractul cu adminstratorul de imobil, conform contractului, l-am notificat.
De asemenea i-am cerut prin e mail si verbal in 25 ianuarie 2012 sa depuna toate incasarile numerar, aprox. 6.000 ron in contul asociatiei de la banca. E vorba despre un contract de prestari servicii, nu CIM!
El nu recunoaste rezilierea, nu vrea sa plece ca deh, e un contract banos, bun pentru el si a anuntat presedintele ca nu a depus banii la banca cum i s-a cerut motivind ca nu poate ceea ce e o minciuna.
De asemenea nu vrea sa faca predarea gestiunii, a documentelor, etc. decit cind vrea el, noi avem acum un contract nou semnat cu un administrator care nu-si poate incepe activitatea din cauza ca asta vechi nu vrea sub nici o forma sa plece!!!!
Pina la instanta, va rog sa ma ajutati cu o informatie, ce se poate face cu acest individ ca sa depuna numerarul provenit din incasari in banca, asa cum e legal si sa plece.
A incercat sa ne si santajeze cerind plati in avans, fara motiv, doar ca sa se dea plecat!!!!
Rog ajutor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 09:02, 6 Februarie 2012
Trebuie sa faceti plangere penala la politie si sesizare la departamentul care se ocupa de asociatiile de locatari/proprietari din cadrul primariei.
@Costica,Costica...
Foarte rau ca ati optat pentru reziliere raport juridic
Culpa situatiei va apartine ca si presedinte de asociatie,in solidar cu cenzorul/comisia de cenzori,care avea obligatia sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele financiar-contabile ale asociatiei de proprietari si activitatea desfasurata de administrator
Solutionarea situatiei o puteti obtine fie implicand serviciul de specialitate din primarie ,fie prin actiune in justitie
Atentie,solicitati cenzorului/comisiei de cenzori sa intocmesca Raport asupra activitatii financiar contabile a asociatiei de proprietari,aferent perioada cat a prestat actvitatea respectivul administrator de imobil ,astfel incat sa existe inregistrat in evidenta asociatiei de proprietari situatia de fapt
Realizati demersuri la furnizorii de servicii pentru a verifica situatia platii facturilor
Presedintele si comitetul executiv sa dispuna analiza activitatii administratorului de imobil,cu emitere de decizie referitor la existenta de nereguli in activitate,concretizate prin nedepunerea sumelor percepute de la proprietari in contul asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
Nu cred ca m-ati inteles. NU e vorba de ilegalitati in perioada lui de contract ci de momentul actual al incetarii contractului. Nu stiu la ce va referiti cu neverificarea legalitatii de catre cenzor, a fost ok totul. Acum se intimpla ca nu vrea sa plece si nu vrea sa depuna banii in cont. Asta am intrebat eu. Si de ce nu ar fi trebuit reziliat contractul daca omul nu facea ce scrie in el? Nu inteleg ce spuneti. E vorba despre actualul moment al predarii.
O sa rog cenzora sa faca un raport in care sa scrie ca nu vrea sa predea si ca refuza depunerea banilor in banca, de ce nu e de ajuns cuvintul meu ca presedinte si trebuie sa mai faca si cenzora in scris asta?
Decizia de reziliere apartine CE.
Multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Costica33, utilizator
Costica33 a scris:

O sa rog cenzora sa faca un raport in care sa scrie ca nu vrea sa predea si ca refuza depunerea banilor in banca,

Cenzorul detine obligatia sa verifice lunar sau oro de cate ori este necesar legalitatea documentlor asociatiie de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine responsabilitatea alaturi de comitetul executiv sa verifice activitatea administratorului de imobil
In temeiul art 27 din L nr 230/2007 sunt mandatati de AG "pentru angajarea si eliberarea din functie a persoanei care ocupa functia de administrator imobile"
da, dar ce ma fac eu acum ca presedinte de asociatie proprietari ca administratorul nu vrea sa predea actele si nici sa depuna in cont - ii retine la el - banii asociatiei?Avocata noastra a spus sa facem plingere la politie.
Celalalt administrator nu poate incepe treaba pentru ca asta nu se da plecat, interpreteaza el contractul dupa cum ii vine mai bine, incita locatarii sa ma demita ca sa ramina el cu contractul de administrare. E de necrezut ce face.

Alte discuții în legătură

Noul presedinte: ce preia, cand si cum? acameliac acameliac Am reusit sa schimbam presedintele care tinea cu dintii de scaun. Dupa sedinta a cedat doar registrul de sedinte. Noul presedinte are retineri in a prelua si ... (vezi toată discuția)
Presedinte nou asociatie proprietari - probleme dupa decesul adminstratorului cipex cipex Buna ziua, in urma decesului administratorului/casier al asociatiei de proprietari din care fac parte au aparut urmatoarele situatii: - s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in timpul concediului medical bratitu bratitu pentru ca de peste 6-7 ani la asociatia noastra de propr. nu s-a tinut nici-o adunare generala si pt.ca existau suspiciuni privind corecta gestionare a banilor ... (vezi toată discuția)