avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incetarea CIM in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incetarea CIM in timpul concediului medical

pentru ca de peste 6-7 ani la asociatia noastra de propr. nu s-a tinut nici-o adunare generala si pt.ca existau suspiciuni privind corecta gestionare a banilor ( asociatia functiona de ani buni fara presedine fara cenzori -doar administratorul ) si pentru ca totalul datoriilor locatarilor este de cca 25.000 ron iar datoriile totale ale asociatiei catre furnizorii de servicii depasesc 50.000 ron !!!! membrii asociatiei au luat hotararea sa faca adunare generala de alegeri si destituire a vechiului administrator -s-a facut adunarea s-a ales un nou comitet (presedinte,administrator ,cenzori ,membri ) s-a facut sesizare la comisia de la primarie si politie pt ca vechiul administrator sa predea documentele dar primaria sustine ca vechiul administrator nu poate fi demis ca e in concediu medical !!!!!!! noi credem ca e gresit ,ea nu a fost numita sau nu a luat un concurs pt acest post...ea a fost candva aleasa prin vot si demisa acum tot prin vot ...ce daca e in CM !??? SI ASA NU STIM CUM VA JUSTIFICA DIFERENTELE DE BANI,......trebuie sa stam fara serviciile furnizorilor de apa gunoi etc pana admin.va sta in CM pana la iesirea la pensie ??? absurd !!!!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:57, 26 Noiembrie 2013
Este hazardata masura destituirii administratorului de imobil,in lipsa unui control a activitatii acestuia
ea a fost candva aleasa prin vot si demisa


Conform norme in vigoare administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari
Autoritatea si competenta incheierii i rezilierii raporturilor juridice intre asociatia de proprietari si terti revine exclusiv comitetului executiv
HG nr 1588/2007 ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la îndeplinire hotarârile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor
legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la îndeplinire a
hotarârilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a
acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari;


g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si
demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;
h) îsi asuma obligatii, în numele asociatiei de proprietari sau în numele proprietarilor
membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
i) initiaza sau apara în procese, în numele asociatiei de proprietari sau în numele
proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, interesele legate de cladire;


Problema administrarii imobilului se poate solutiona strict la nivelul imobilului de locuit in comun,persoana responsabila sa preia provizoriu atributiile administratorului de imobil,astfel incat sa fie asigurate raporturile cu si intre asociatia de proprietari si furnizorii de utilitati,sa fie asigurate calcularea si afisarea listelor de plata si serviciul de casierie
este in curs o cercetare a politiei care va solicita o expertiza financiar contabila ( si o va obliga pe admin. sa predea toate documentele ). Asociatia nu mai avea comitet executiv de ani buni...admin.era de toate si presedinte si cenzor ...ilegal...asa ca s-a votat un nou comitet cf legii 230 /2007 ....vechiul comitet a fost destituit prin vot si tot prin vot s-a ales noul comitet...totul s-a facut cf legii 230 si HG1588/2007....LEGAL NU S-A GRESIT.....asa credem....chestia cu concediul medical e o amanare voita a solutionarii tuturor neregulilor...
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
bratitu, utilizator
Va intelegem necazul. Dar adunarea generala alege oamenii din conducerea asociatiei, adica presedintele si membrii comitetului. Tot adunarea generala alege comisia de cenzori. Dar atat!
Angajatii asociatiei (administrator, casier, contabil, instalator, gospodar, femei de serviciu...) incheie ciontracte individuale dde munca doar cu presedintele asociatiei.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)