avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

in data de 8 decembrie 2010 un amic a fost prins la volan baut cu 0,66 alcool in aerul expirat,1,20 in sange la prima recoltare si 1,40 la a 2-a.are proces pe 9 februarie la judecatoria sector 2 in bucuresti.la ce se poate astepta ?[EDITAT].mentionez ca detinea permis de conducere. multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:42, 29 Februarie 2012
se poate astepta la o condamnare,cu suspendare daca e la prima abatere
este la prima abatare,despre permis ce imi puteti spune?
Asa cum a spus si colegul, este putin probabil sa nu fie condamnat.
Daca recunoaste fapta, se poate termina de la primul termen, iar pedeapsa cel mai probabil va fi cu suspendare.
Permisul se anuleaza daca e condamnat si poate da examen din nou dupa un an de la condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
ContSters239118, utilizator
permisul va fi anulat
am si eu o intrebare,am fost prins in iulie 2011 consumand alcool si mi-a dat judecatorul 5 luni cu suspendare si 2 ani si 5 luni cu recuperare,procesul s-a terminat in 4 decembrie 2011,de permis cand as putea sa dau din nou?

Alte discuții în legătură

Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? ionut261 ionut261 am fost prins cu permisul suspendat si am fost trimis in judecata si mi-a dat 2 luni cu suspendare,cine imi poate spune ce se intampla cu permisul meu acuma?o ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)