avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

in data de 8 decembrie 2010 un amic a fost prins la volan baut cu 0,66 alcool in aerul expirat,1,20 in sange la prima recoltare si 1,40 la a 2-a.are proces pe 9 februarie la judecatoria sector 2 in bucuresti.la ce se poate astepta ?[EDITAT].mentionez ca detinea permis de conducere. multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:42, 29 Februarie 2012
Dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Permisul de conducere se anuleaza atunci cand:
1. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o decizie judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune, care pe langa raspunderea penala atrage si anularea permisului
2. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o decizie judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie
3. permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale
4. permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice
5. titularul permisului de conducere a decedat

Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 101 alin. (1) si la art. 102 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca:
1. au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
2. a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
1. este apta din punct de vedere medical si psihologic;
2. nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1).

Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? ionut261 ionut261 am fost prins cu permisul suspendat si am fost trimis in judecata si mi-a dat 2 luni cu suspendare,cine imi poate spune ce se intampla cu permisul meu acuma?o ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)