avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire furnizare agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire furnizare agent termic

Stau intr-un bloc cu 19 apartamente ,din care 10 avem centrala termica de apartament #-o,care suntem de acord sa oprim furnizarea agentului termic la nivel de scara. Care sunt posibilitatile legale sa realizam acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:20, 5 Februarie 2012
Pai nu prea aveti cum.
Chiar daca sunteti o majoritate simpla, ce faceti cu cei 9 fara centrale? ii lasati sa inghete?

Debransarile personale sau de grup se fac doar in sezonul cald, nu in cel rece.

Daca ma gandesc bine, sa zicem ca unica sansa este sa va intelegeti cu aceia din cei 9 care nu au fondurile necesare sa isi puna centrale individuale si sa ii ajutati sa atinga acest scop.

Succes.
Nu aveti o asemenea posibilitate legala. Este dreptul celorlalti 9 proprietari sa beneficieze de caldura in sistem centralizat.
Cei 9 v-au dat acceptul la vremea respectiva pentru a monta centralele, la fel sa mai treaca o coloana de gaze pe casa scarii, mai mult au fost de acord (probabil) sa nu faceti ecilibrarea hidraulica a instalatiei fapt ce duce la dezechilibrarea acesteia.
Sunt posibilitati, dar cu ce pret.
sandu2007 a scris:

suntem de acord sa oprim furnizarea agentului termic la nivel de scara.

Imobilul din constructie este prevazut cu sistem centralizat alimentare agent termic
Aspectul ca dvs si alti proprietari ati inteles,pentru imbunatatirea confortului termic individual sa renuntati la sistemul centralizat si sa optati pentru CT ,nu va indreptateste sa dispuneti privarea de utilitati a celorlalti proprietari
Art 17 si art 18 din Legea nr 230/2007 prevede "obligarea la repararea stricaciunilor["/i] sau "solicitarea catre instanta sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precum si plata daunelor"
Dar daca le spunem ca ar trebui sa plateasca ceea ce folosesc, nu este admisibil ca eu cu CT. sa platesc cota parte mai mult decit unul care nu are CT, si se mai si incalzeste. Sunt de acord sa platesc ceva dar nu se poate sa platesc mai mult ca el.

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã ContSters170999 ContSters170999 Administratorul sustine ca in baza \"Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010\" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura din sistem centralizat pentru locuintele cu centrala termica andronicandreea andronicandreea Buna seara, In ciuda tuturor discutiilor de pe forum pe acest subiect nu am reusit sa gasesc un raspuns la urmatoarea intrebare: [b]Exista vreo ... (vezi toată discuția)