avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins cu permisul suspendat

Pe 19 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie deaorece depasisem limita de viteza, le-am dat actele si in momentul in care m-au verificat mi-au spus ca am permisul suspendat din 21 noiembrie pana in 18 februarie pentru acumularea a 15 puncte (2 luni pentru puncte si o luna pentru ca nu l-am predat.) Mi-au facut dosar penal , as vrea sa stiu daca pana fac ei dosaru acela , aduc probe si mai stiu eu ce am vreo sansa sa imi iau vreo dovada cu drept de conducere deoarece sunt taximetrist si nu ma pot lipsi de permis, nu am stiut ca am permisu suspendat , la adresa din buletin numai locuieste nimeni de vreo 4 ani , stiu ca nu e o scuza si greseala mare este a mea pt ca nu am facut flotant, dar spunetimi cum as putea sa conduc pe durata cercetarilor
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 10:48, 6 Februarie 2012
Eu nu cred, fiindca atunci cand ati fost prins ati primit inca o suspendare , permisul fiindu-va susdpendat pana la finalizarea cercetarilor .
asta ma intereseaza daca stie cineva vreo chichita prin care pe durata cercetarilor imi pot lua permisul , dovada orice
Nu pot sa va spun daca puteti sau nu sa obtineti o dovada de circulatie pe perioada cercetarilor, dar va recomand sa nu conduceti din nou fara permis.
Pentru o singura abatere de genul acesta sunt sanse mari sa fie inlocuita raspunderea penala cu cea administrativa si sa scapati cu o amenda si fara antecedente penale.
In schimb, daca mai sunteti prins o data in aceeasi situatie, solutia nu va mai fi atat de convenabila.
In plus, in cazul unei condamnari, permisul va fi anulat si va dura mai mult timp pana il veti mai putea obtine, iar asta cu examen.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ContSters239118, utilizator
Va rog sa comunicati daca la adresa la care nu mai locuiti, ati avut sau mai aveti un proces verbal de instiintare afisat de organele de politie cu martori. Poate stiu vecinii. Faptul ca nu mai locuiti la acea adresa trebuie sa o dovediti cu documente sau cu martori.
o pot dovedi cu martori , am inteles ca pentru aceasta fapta procurorul da NUP dar ma intereseaza pana da procurorul daca stie cineva cum as putea sa pot circula , sunt dispus sa angajez un aparator care imi poate obtine acest lucru

Alte discuții în legătură

Numere false vyorels vyorels am fost prins pe data de 5 august 2009 conducand un autoturism cu nr expirate mi sa intocmit dosar penal, mia fost retinut permisu,si mi sa dat dovada fara ... (vezi toată discuția)
Am calcat un pieton ilarion184 ilarion184 Buna ziua, In luna Martie 2010 mi-a sarit un pieton in fata masini si l-am acrosat. Ningea afara era seara iar el a sarit dintre masini si nu l-am observat ... (vezi toată discuția)
Parcursul si durata unui dosar penal pentru circulatie cu permisul suspendat tanasailiecristian tanasailiecristian buna ziua am fost depistat in trafic in data de 13 aprilie ca am condus un autoturism cu permisu suspendat si mi sa intocmit dosa de cercetare penala,stie ... (vezi toată discuția)