avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am calcat un pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am calcat un pieton

Buna ziua,
In luna Martie 2010 mi-a sarit un pieton in fata masini si l-am acrosat.
Ningea afara era seara iar el a sarit dintre masini si nu l-am observat (nu era trecere de pietoni) Cu toate acestea permisul meu este suspendat si trebuie sa merg la fiecare 30 zile la procuratura sa imi dea prelungire de dovada si dupaia la politie sa o semneze seful politiei.
Pietonul pe care l-am acrosat si-a recunoscut fapta .
Avea doar o mica fractura la picior nu aveam viteaza 30-40lkm/h in oras deoarce era si polei.
Eu in continuare am permisul suspendat si circul cu dovada care o prelungesc lunar , cum pot sa imi primesc permisul inapoi ? Vreau sa plec in afara tarii si nu pot sa conduc si am nevoie urgent de permis.
Dupa paererea mea nu am avut nici o vina 100% decat faptu ca eram conducatorul autovehiculului. Mi se pare aiurea sa mi se suspende permisu pe termen nelimitat daca omul si-a recunoscut vina.
Am fost la procuratura si mi-a zis ca dosarul este la politie , dar eu de ce merg in fiecare luna la procuratura sa imi dea o hartie la mana si dupaia la politie sa imi semneze seful politiei daca dosaru este la politie ?
Astept o lamurire va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 08:40, 25 August 2010
Permisul de conducere nu este suspendat ci numai retinut.
Dosarul este inca la politie pentruca nu s/a terminat administrarea probelor. Mergeti la politie si solicitati urgentarea rezolvarii dosarului dvs.
Da este retinut nu m-am expirmat corect.
Am fost la politie si mi-a zis ca politistul la care este dosaru meu este plecat in concediu in cazu asta ce pot sa fac ?
Dar nu inteleg de ce trebuie sa mai merg lunar si la procuratura si dupaia la politie ?
Ptr ca procurorul conduce ancheta penala , el este cel care da dispozitii politistului in vederea instrumentarii cazului . Iar dupa textul legal , atributia de a acorda dreptul de conducere pe durata cercetarilor revine procurorului .ca urmare a admiterii cererii dvs de catre acesta , seful politiei este obligat sa vizeze dovada .
si eu pana la urma la cine trebuie sa merg ca sa grabesc solutionarea dosarului ?
Are cineva idee cam cat dureaza un asemenea dosar pana se finalizeaza si imi primesc permisul inapoi ?
ilarion184 a scris:

si eu pana la urma la cine trebuie sa merg ca sa grabesc solutionarea dosarului ?
Are cineva idee cam cat dureaza un asemenea dosar pana se finalizeaza si imi primesc permisul inapoi ?

Până la urmă s-ar putea să staţi mult şi bine. Depinde de câte cauze sunt la miliţianul respectiv şi mai departe la porcurorul căruia îi va fi distribuit dosarul dumneavoastră.
O durată exactă (4 luni 3 săptămâni şi 2 zile) nu vă poate da nimeni, în schimb, ca să vă liniştiţi sufleteşte puteţi căuta pe acest forum alte cauze similare şi atunci vă faceţi o idee destul de vagă pentru că nu sunt cauzele şi mai ales oamenii care se ocupă de ele la fel.
Baftă, răbdare şi, după caz tutun...
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis cu drept de circulatie !!! alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Salut, eram intr-o zi de dupa amiaza cand mergeam cu o viteza de in jur de 40km/h, eram pe banda a2a din care pe banda 1 o camioneta de la ADPP, nu am observat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis unde unde Buna Ziua , Am o problema putin mai complexa. In data de 14.06 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (celalt sofer a avut o simpla ... (vezi toată discuția)