avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna Ziua ,

Am o problema putin mai complexa.

In data de 14.06 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (celalt sofer a avut o simpla vanataie, nu are nicio zi de ingrijire , deci mai mult ca sigur se va da clasare) , drept pt care mi-a fost retinut permisul si mi-a fost data o dovada pt 15 zile, urmand s-o prelungesc pana la solutionare.

Acum 2 zile mi-a expirat dovada, dar am avut treaba, drept pt care abia astazi am avut timp sa merg cu cineva pana la procuratura pentru dispunerea prelungirii. Dupa ce mi-a fost inmanata ordonanta de prelungire, am condus autoturismul pentru a ma deplasa la sediul politiei pentru stampilarea dovezii pentru inca 30 de zile.

la 100 m de la parasirea parchetului am fost tras pe dreapta de un ofiter de la circulatie care era prezent in cadrul parchetului si m-a urmarit, care a spus ca am condus autoturismul fara a avea acest drept (desi eu aveam ordonanta procurorului).

din ce am citit, dreptul de prelungire este al procurorului si nu mai este al politistilor, acestia doar trebuie informati. deci eu conduceam regulamentar. dovada cu drept de circulatie mi-a fost retinuta si mi-a fost eliberata alta fara drept de circulatie. am chemat pe cineva si m-a luat, dar as vrea sa stiu ce pot face pentru a imi recapata permisul. mentionez ca nu mi s-a dat copie dupa procesul verbal, in care am mentionat ca aveam dreptu[l legal de a circula intrucat aveam ordonanta de la procuror care-mi dadea dreptul.

maine o sa depun la judecatorie o contestatie (sa vad daca imi accepta fara proces verbal) pentru a lua certificat de grefa.

intrebarea este daca certificatul de grefa suspenda si procesul verbal pentru infractiunea de conducere fara permis (falsa , dar ma rog, in capul tablagiului adevarata). si-mi da inapoi dovada pentru a o tot prelungi pana se solutioneaza primul dosar

daca nu cum pot sa circul pana la solutionare ? practic imi ingradesc dreptul de a circula fara sa am permisul/dovada suspendat ....

pot sa fac cerere la procuror pentru acordare drept de conducere intrucat nu mai prevede pt ce fapta se suspenda dreptul si astfel sa obtin o dovada cu drept de circulatie ?

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de a conduce-cine dispune in acest caz atipic? mihai63 mihai63 In urma unui accident prin coliziune frontala cu o masina politiei (in misiune), mi-a fost avariat autoturismul si am suferit vatamari ce au necesitat 2-3 zile ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru condus cu dovadă expirată, dar eu nu am primit dovada și nu pot conduce până la finalizarea cercetărilor. ce pot face pentru a rezolva această situație?? Lucian0406 Lucian0406 Buna ziua. Am fost sanctionat pt. neacordare de prioritate,(14.11.2017) moment in care m-i s-a retinut permisul, dar nu mi s-a comunicat verbal (am ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)