avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Detasare!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Detasare!!!

Imi poate spune cineva daca indemnizatia de detasare face parte din salarul de incadrare sau se da separat!????Cum se inregistreaza in contabilitate???
Cel mai recent răspuns: agnes20 , utilizator 13:42, 7 Februarie 2012
Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Conform prevederilor Codului Fiscal, limita maxima in care sunt deductibile fiscal cheltuielile cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate este de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
se da separat in baza ordinului de deplasare unde este mentionata ora plecari si ora veniri.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Am fost detasata in strainatate un an de zile si nu mi s-a acordat indemnizatia de detasare plus ore suplimentare,doar cazare si transport si acestea cu greuuuu...!!!Actul aditional pe care l-am semnat la societate prevedea toate aceste lucruri!!!!De asta as dori sa stiu cum se contabilizeaza indemnizatia de detasare,ei zic acum ca facea parte din salarul de baza!!???:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare crucy crucy In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ? (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)