Imi poate spune cineva daca indemnizatia de detasare face parte din salarul de incadrare sau se da separat!????Cum se inregistreaza in contabilitate???
Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Conform prevederilor Codului Fiscal, limita maxima in care sunt deductibile fiscal cheltuielile cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate este de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
Am fost detasata in strainatate un an de zile si nu mi s-a acordat indemnizatia de detasare plus ore suplimentare,doar cazare si transport si acestea cu greuuuu...!!!Actul aditional pe care l-am semnat la societate prevedea toate aceste lucruri!!!!De asta as dori sa stiu cum se contabilizeaza indemnizatia de detasare,ei zic acum ca facea parte din salarul de baza!!???:(
Detasare
crucy
In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ? (vezi toată discuția)