avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor din partea statului pentru nasterea mai multor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor din partea statului pentru nasterea mai multor copii

Eu am peste cateva zile 40 ani.Am o fetita de un an si sotia mai are un baiat din prima casatorie.In luna mai o sa mai nasca un baietel. Putem beneficia de ceva ajutor din partea statului?(inafara de concediu si alocatie).Va multumesc.
Ce ati vrea sa va mai dea statul? Intrebarea nu e retorica
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Avand in vedere faptul ca populatia tarii este asa cum este!!!! parerea mea este ca am merita ceva bonusuri mai ales ca am avut curajul sa optez pt.al pastra si creste in zilele de astazi. Am intrebat din curiozitate. Daca cineva poate sa-mi dea un raspuns corect ai multumesc. [editat - nu decideti dvs cine posteaza si cine nu, luati raspunsurile sau intrebarile consultantilor in seama sau nu, multumesc pt intelegere].
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Legile in vigoare acorda pentru cresterea copiilor o alocatie de 200 lei pana la 2 ani si de la 2 ani la 18 ani de 42 lei. Legea mai acorda in anumite conditii o indemnizatie pentru cresterea copilului.

Pe langa astea legea mai acorda anumite beneficii, adica asigurare de sanatate gratuita, educatie gratuita, reducere la transportul in comun.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

starname, daca dvs. stiti acele legi care ofera utilizatorului mai mult decat a spus Alex_Munteanu de ce nu le spuneti?
Mesajul dvs. este departe de a fi o corectie, pentru ca pomeniti de niste legi in vigoare pe care daca le stiti trebuia sa le mentionati.

Neargumentat, mesajul pe care l-ati scris nu este altceva decat o provocare inutila a participantilor la discutie. Pe Avocatnet nu este permisa jignirea membrilor comunitatii; dvs. ii spuneti cenzura, noi ii spunem bun simt.

Va rugam sa va schimbati stilul de postare: daca simtiti ca aveti ceva de spus care sa fie folositor utilizatorilor sunteti binevenit, daca veti continua in acest fel agresiv va vom propune pentru banarea temporara sau definitiva.



eu nu sunt jurist ,dar a-ti vazut ca domnul avocat a reusit sa dea un raspuns elocvent ,chiar detaliat,ma bucur! macar in al 12 lea ceas sa fim corecti cu noi insine si cu cei din jurul nostru,
daca ar fi locuri de munca si statul,maretul stat roman ,s-ar ocupa de acest subiect,nu ar mai fi cinci milioane de someri,si sa nu amestecam somajul cu sprijinul pentru boala sau ajutorul pentru cresterea copilului,care de altfel exista in intreaga lume.nu ma ocup de politica dar ma deranjeza sa vad in fiecare zi suferinta poporului meu si neputinta sau mai bine zis nedorinta oamenilor din fruntea statului,pe care i-am votat,cu BUN SIMT SI RESPONSABILITATE!

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie si alocatie copil gropitze357 gropitze357 Buna ziua! Am citit deja la dumneavoastra pe site cum se acorda stimulentul de insertie. Eu am optat pentru CCC de 2 ani. Micutul meu s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru ccc cameliadaj cameliadaj Buna ziua, 1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copil - suma virata gresit andira andira Buna ziua, Am urmatoarea situatie pentru o prietena: in 2006 a nascut, si a facut cerere pentru stimulentul de 300 lei, in momentul in care s-a intors la ... (vezi toată discuția)