avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie si alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie si alocatie copil

Buna ziua!
Am citit deja la dumneavoastra pe site cum se acorda stimulentul de insertie.
Eu am optat pentru CCC de 2 ani.
Micutul meu s-a nascut pe 19.02.2013 si vreau sa ma intorc la lucru prin luna martie.
Am inteles ca primul lucru care trebuie sa-l fac, e sa duc o adresa de la locul de munca la cei de la asistenta sociala pentru a-mi intrerupe plata indemnizatiei, dupa care sa ma duc la Primarie sa fac cerere pentru acordarea stimulentului de insertie.

Intrebare: la asistenta sociala ma duc dupa ce incep lucrul sau inainte ... sa le mentionez data de la care incep lucrul?

Si a doua intrebare e : daca pe langa stimulentul de insertie de 500 lei primesc mai departe si cei 200 lei alocatia copilului, sau lunar voi primi doar cei 500 lei fara alocatie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: gropitze357 , utilizator 20:47, 11 Decembrie 2013
1. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspenmdarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. - Cu o copie dupa decizia angajatorului ca ati reluat activitatea sau o adeverinta din vare sa reiasa cu ce data ati reluat activitatea va prezentati la Primarie si solicitati plata stimulentului de insertie.
- Primaria va trimite solicitarea dvs. la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care plateste indemnziatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

3. - Alocatia de stat pentru copii se plateste in continuare indiferent ca primiti sau nu indemnizatia pentru CCC sau stimulentul de insertie sau aveti sau nu alte venituri.
- Asadar veti primi si stimulentul de insertie si alocatia de stat pentru copii.
Multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze fata de administratori si utilizatori ca nu am fost atenta la regulile forumului si am scris primul mesaj cu majuscule. O seara placuta in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie lau_ra lau_ra Buna ziua.Am citit de curant pe site, ca s-a aprobat o lege, privind acordarea stimulentului de insertie si persoanelor care au optat initial pentru concediu ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)