avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna ziua.Am citit de curant pe site, ca s-a aprobat o lege, privind acordarea stimulentului de insertie si persoanelor care au optat initial pentru concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, daca persoana se hotaraste sa inceapa activitatea inainte de imprinirea varstei de 1 an a copilului.Este corect?ce acte trebuies depuse?unde trebuie sa merg sa depund actele?cine acorda stimulentul?il primesc automat in salariu?
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 14 Martie 2013
1. Daca ati opta initial pentru CCC pana la 2 ani veti putea beneficia de stimulentul de insertie numai daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Veti lucra si veti primi salariu de la angajator iar statul va mai da 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. Stimulentul de insertie este platita tot de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care va plateste si indemnizatia pentru CCC.

4. Dupa ce reluati activitatea mergeti la primarie cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluare a activitatii si copletati cererea tip pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie snora snora Buna. Copilul meu implineste 2 ani in decembrie din 1 Octombrie eu as vrea sa ma intorc la lucru. pot sa beneficiez de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)