avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an de crestere copil apoi sa ma intorc la munca? Mentionez ca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil insa cum se procedeaza cu perioada cu perioada martie-decembrie 2015 pana va implini copilul 1 an? Sau daca optez pentru 2 ani si imi schimb jobul pot beneficia de stimulentul de 500 lei la salariu daca ma intorc la munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rody 85 , utilizator 22:44, 23 Octombrie 2014
1. - Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (01.03.2015), indiferent de situatia in care va aflati la acel moment.
- Angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca CIM.

2. Pe perioada martie-decembrie 2015 veti primi indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) in continuare, chiar daca a incetat CIM.

3. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

4. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dar dupa ce implineste copilul 1 an.

5. Reluarea activitatii se poate face la orice alt loc de munca.

6. - Stimulentul de insertie se plateste tot de AJPIS, care va plateste si indemnizatia pentru CCC.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si solicitati plata stimulentului de insertie.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)