avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil

Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, mai pot primi suplimentul intreg de 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Violet99 , utilizator 10:53, 5 Februarie 2014
pentru ce perioada de CIC ati optat?
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

3. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana implineste 2 ani.

4. In cazul fractiunilor de luna suplimentul de insertie se calculeaza proportional cu numarul de zile calendaristice in care aveti dreptul la acest stimulent.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Am optat pt 2 ani.
Multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)