Buna seara ,am si eu o intrebare.Am intrat intr-un bucluc cam mare.prin 2010 am cunoscut o persoana care mi-a propus sa preiau o firma,cu instrumente de plata si sa facem ceva afaceri.Eu am vazut ca lui i mergea bine si am zis sa incerc,am facut toate demersurile,dar in final dupa toate cele facute,ma trezesc chemat la poliitie,ca s cum as fi acuzat de inselaciune si uz de fals.Era vorba de niste file cec emise,fara acoperire,pe care nu eu le-am scris ( dovedit dupa o expertiza grafologica).Eu am semnat doar una,dar doar atat,nu am facut nimic altceva.Iar acest tip cu care a facut restul treburilor,sa ocupat de sunat,contractat,si toate celelalte treburi.Si persoanele vatamate au recunoscut ca nu eu am inmanat acele file cec si ca "amicul" meu.bun,pana la urma sunt pasibil de o suspendare,din cate am inteles,nefiind recidivist.am incercat toate posibilitatiile sa ma pun pe drumul cel bun,loc de munca,am inceput o facultate,etc. DAR......ar mai exista o problema, dupa tate acestea,la catva tim p.acest "amic" ma rugat sa-i duc niste file cec la 2 furnizori,sa i le dau si sa le scriu,dar neavand idee ce se va intampla.Firma de pe care sau emis acele file cec erau a unei alte persoane, si acea persoana a zis ca eu nu am stiut nimi,si ca ia dat acea firma,in schimbul unei sume de bani,"amicului"meu,plus ca mai este si alt martor care el zice clar ca eu nu am stiut nimica si ca acel amic al meu ma trimis sa le duc acele file cec.deci acuma sunt bagat in 2 dosare penale,in doua judete diferite.........acua problema mea este ca sa sap,eu nu doream sa fac vreun rau acestor pagubiti si precizez ca acest "amic"de a meu este anchetat in mai multe dosare penale,pentru inselaciune si are deja doua sentinte de executare a unei pedepse de inselaciune si una la regimul circulatie( neavand permis).Tin sa va mai zic ,ca la data inceperii primului proces ,cel in care am luat eu o firma, acest amic,nu era condamnat,dar acuma stiu ca este condamnat si se poate dovedi intr-un fel istoricu lui.El in prima faza a declart ca el nu a stiut nimika,sa dat un fel de "inger"dar acuma se poate dovedi ca el nu este usa de biserica.Totusi o intrebare lpentru care doresc si va rog sa ma sfatuiti.As putea sa primesc suspendare pentru ambele cazuri? Fiind in judete diferite? Si daca as primi,ar fi bine sa le contopesc? Precizez ca al doilea dosar,cel in care am fost trimis sa duc acele file cec,inca nu a ajuns pe rolul instantei,este doar la faza de urmarire......si pe la procuror,dar inca nu mi sa prezentat materialul.
Va rog sa imi dati niste sfaturi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
inselaciune , utilizator
13:18, 12 Februarie 2012