avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna seara ,am si eu o intrebare.Am intrat intr-un bucluc cam mare.prin 2010 am cunoscut o persoana care mi-a propus sa preiau o firma,cu instrumente de plata si sa facem ceva afaceri.Eu am vazut ca lui i mergea bine si am zis sa incerc,am facut toate demersurile,dar in final dupa toate cele facute,ma trezesc chemat la poliitie,ca s cum as fi acuzat de inselaciune si uz de fals.Era vorba de niste file cec emise,fara acoperire,pe care nu eu le-am scris ( dovedit dupa o expertiza grafologica).Eu am semnat doar una,dar doar atat,nu am facut nimic altceva.Iar acest tip cu care a facut restul treburilor,sa ocupat de sunat,contractat,si toate celelalte treburi.Si persoanele vatamate au recunoscut ca nu eu am inmanat acele file cec si ca "amicul" meu.bun,pana la urma sunt pasibil de o suspendare,din cate am inteles,nefiind recidivist.am incercat toate posibilitatiile sa ma pun pe drumul cel bun,loc de munca,am inceput o facultate,etc. DAR......ar mai exista o problema, dupa tate acestea,la catva tim p.acest "amic" ma rugat sa-i duc niste file cec la 2 furnizori,sa i le dau si sa le scriu,dar neavand idee ce se va intampla.Firma de pe care sau emis acele file cec erau a unei alte persoane, si acea persoana a zis ca eu nu am stiut nimi,si ca ia dat acea firma,in schimbul unei sume de bani,"amicului"meu,plus ca mai este si alt martor care el zice clar ca eu nu am stiut nimica si ca acel amic al meu ma trimis sa le duc acele file cec.deci acuma sunt bagat in 2 dosare penale,in doua judete diferite.........acua problema mea este ca sa sap,eu nu doream sa fac vreun rau acestor pagubiti si precizez ca acest "amic"de a meu este anchetat in mai multe dosare penale,pentru inselaciune si are deja doua sentinte de executare a unei pedepse de inselaciune si una la regimul circulatie( neavand permis).Tin sa va mai zic ,ca la data inceperii primului proces ,cel in care am luat eu o firma, acest amic,nu era condamnat,dar acuma stiu ca este condamnat si se poate dovedi intr-un fel istoricu lui.El in prima faza a declart ca el nu a stiut nimika,sa dat un fel de "inger"dar acuma se poate dovedi ca el nu este usa de biserica.Totusi o intrebare lpentru care doresc si va rog sa ma sfatuiti.As putea sa primesc suspendare pentru ambele cazuri? Fiind in judete diferite? Si daca as primi,ar fi bine sa le contopesc? Precizez ca al doilea dosar,cel in care am fost trimis sa duc acele file cec,inca nu a ajuns pe rolul instantei,este doar la faza de urmarire......si pe la procuror,dar inca nu mi sa prezentat materialul.
Va rog sa imi dati niste sfaturi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inselaciune , utilizator 13:18, 12 Februarie 2012
Cel mai important sfat este sa va angajati cat mai repede un avocat .
daca o instanta nu stie de cealalta e posibil sa primiti cu suspendare la ambele.
la fel de posibil este sa primiti cu executare caz in care da ,trebuie sa faceti contopirea.
e foarte important sa mergeti si sa ajutati la solutionarea dosarelor deoarece conteaza foarte mult.
succes
Aparent, aveti doua infractiuni in concurs.
Daca pedeapsa rezultata in urma contopirii pedepselor aplicate pentru cele doua infractiuni nu depaseste 3 ani, atunci puteti obtine suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

Inteleg ca vina dumneavoastra este aceea ca ati avut incredere intr-un prieten si ca nu ati stiut implicatiile semnarii, respectiv livrarii acelor file cec, motiv pentru care sper sa aveti mult noroc in aceste dosare si sa obtineti suspendarea executarii, insa sansele sunt foarte mici sa se intample asa.

Va recomand sa urmati sfatul colegului BicovStefan.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ContSters239118, utilizator
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei

Art. 81

Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate

Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.
Art. 84

Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile

Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii
Art. 85

Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior

Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.

Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
rt. 861

Condiţiile de aplicare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază, ţinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârşi infracţiuni.

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată şi în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

Dispoziţiile art. 81 alin. 5 şi 6 se aplică şi în cazul suspendării executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.
Ia legatura cu un avocat si daca lucrurile stau asa precum spui, s-ar putea sa scapi fara condamnare

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)